enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3796
EURO
34,6772
ALTIN
2.395,32
BIST
10.095,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Hollanda’dan gelen 344 Türk vatandaşı Denizli’de karantinaya alındı

Hollanda’dan gelen 344 Türk vatandaşı Denizli’de karantinaya alındı
23.04.2020
A+
A-

Korona virüs tedbirleri kapsamında Hollanda’da kalan 344 Türk vatandaşı Dışişleri Bakanlığı tarafından hava yolu ile önce Muğla Dalaman’a ardından 15 otobüs ile Denizli’nin Pamukkale ilçesine getirildi. Polis eskortu eşliğinde getirilen Türk kafilesi sonrasında 14 gün karantinada kalacakları KYK’ya ait Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Kafile üyelerinin ellerine otobüslerden inerken yurt görevlileri tarafından Türk bayrağı verildi. Kafile üyeleri yurda sosyal mesafe kuralları uygulanarak giriş yaptı.

14 GÜN TEK KİŞİLİK ODALARDA KAACAKLAR

344 Türk vatandaşının yurt dışı seyahatleri yasaklanmadan hemen önce Hollanda’ya gezi amaçlı giden kişiler olduğu aktarıldı. Kafile üyelerinin Türkiye’nin farklı kentlerinde ikamet ettikleri belirtildi. Kafile üyelerinin 14 gün boyunca yurtta tek kişilik odalarda karantina sürecini dolduracakları ve günlük yemek ihtiyaçlarının ise Türk Kızılayı tarafından karşılanacağı kaydedildi.

BİR KADIN GİRİŞTE RAHATSIZLANDI

Yurda dönen kafile üyelerinden Leyla Ş., aniden rahatsızlanınca bölgedeki sağlık ekipleri şahsa hemen müdahalede bulundu. Leyla Ş., sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınarak ambulans ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan ilk tespitlerde ise Leyla Ş., korona virüs belirtisi göstermediği tansiyon probleminden dolayı hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Yurda dönen kafile üyelerinden Candan Göreli, Türkiye’ye geldikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek “Vatanımdayım yeter bana, ölürsek de kendi ülkemizde ölelim” diyerek sevincini dile getirmeye çalıştı. Göreli karantina sürecinden sonra memleketi olan Balıkesir’deki çocuklarının yanına gideceğini ifade etti.

Bir başka kafile üyesi Şükrü Temiz ise yolculuğun güzel geçtiğini kaydederek, “Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Karantinadan sonra ise Kayseri’ye gideceğim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.