enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2265
EURO
35,0450
ALTIN
2.489,45
BIST
10.620,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Honaz Tüneli bu yıl kış gelmeden bitecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli projelerini inceledi. Bakan Karaismailoğlu projelerin bu yıl kış gelmeden tamamlanacağını açıkladı.

Honaz Tüneli bu yıl kış gelmeden bitecek
02.06.2022
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu, Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli projelerini incelemek için Denizli’ye geldi. Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli’nde incelemeyi gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak kara, hava, deniz ve demir yollarında reform niteliği taşıyan projelerle ülkemizin her bir noktasını birbirine yaklaştırmak için 20 yıldır çalışıyoruz. Türkiye çok büyük ve geleceği parlak bir ülke. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek vizyonumuz doğrultusunda cesur ve kararlı adılarımıza devam ediyoruz. Ülkemizin merkezin merkezinde bulunduğu kuzey-güney, doğu-batı eksenli yeni ticaret rotaları bizlere oyun kurucu rol üstlenme fırsatı getiriyor. Bölgemizde lojistik süper güç olmamız, yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan coğrafyamızda dünya ticaretine hükmeden bir konuma gelmemiz an meselesi. Bunun için sürekli proje geliştirmek ve yatırım yapmak zorundayız. Böylece önümüze çıkacak ticari fırsatlara hazır olacağız. Biz de ekonomi alanında koyduğumuz büyük hedeflere destek olacak olan ulaştırma ve haberleşme hamlelerimizi de tamamlamak için çalışmaktayız. Projelerin yıllarca sonunu getiremeyip, elden ele aktaran anlayışla öz kaynak dışında alternatif sermaye modeli üretemeyen kısır zihniyetlerle hiçbir işin vaktinde bitirilemediğini milletimiz gördü. Biz ise milletimiz yıllarca beklemesin, ili, ilçesi, köyü kalkınsın diye projelerimizi hızlıca sonuçlandırıyoruz.

DENİZLİ 10 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Ülke genelindeki yatırımlarımızın yanı sıra Denizli’de üretim, ticaret ve turizme katkı sağlayan önemli ulaşım hizmetlerine de imza attık. 20 yılda Denizli’nin ulaşım hizmetleri için 10 milyar 865 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Denizli’nin bölünmüş yol uzunluğunu 6,5 katına çıkartarak 436 km’ye ulaştırdık. Denizli’yi bölünmüş yollarla Aydın, Afyonkarahisar, Muğla, Burdur, Manisa ve Uşak’a bağladık. İl genelindeki bütümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu 18 km’den alıp 322 km’ye çıkardık. Denizli’de halen devam eden 12 adet karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli 8 milyar 363 milyon TL’yi bulmaktadır.

HONAZ TÜNELİ KIŞ GELMEDEN BİTECEK

Yapım çalışmalarını yerinde incelediğimiz Denizli Acıpayam 13. Bölge Müdürlüğü hududu içerisinde Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli gibi önemli kesimler yer almaktadır. Toplam uzunluğu 32 km olan Denizli Çevre Yolu’nun 18 km’lik birinci kesimini bölünmüş yol standartında hizmete açtık. Çevre yolunun ikinci kesiminde çalışmalarımız devam ediyor. Proje kapsamında çift tüp 2 bin 640 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli’ni binder seviyesinde, giriş bağlantı yolundaki 6.5 km olan Ovacık Kavşak Bölgesi kesimini aşınma seviyesinde, çıkış bağlantı yolundaki 3 km’lik kesim olan Cankurtaran Kavşak Bölgesi hariç bölümü binder seviyesinde bölünmüş yol anlamında tamamladık. Honaz Tüneli’nde kazı ve destek çalışmalarını bitirdik. Tünelin elektrik, elektro mekanik ve diğer kontrol sistemlerine ilişkin işlerde projelendirme ve kurulum çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar kapsamında Ovacık Kavşağı’nın bulunduğu kesimde enerji nakil hatları yüklenici firma tarafından yapılarak kavşaktaki alt geçidi en kısa sürede tamamlayacağız. Cankurtaran Kavşağının yapılacağı noktada kültür varlıklarına rastladık. Bu alan revizyon projeleri vakit kaybetmeden hazırladık ve kesinleştirdik. Yeni imalatları yaparak, ön hazırlıklarını halledip kavşağımızı ve tünelimizi en kısa zamanda hizmete açacağız. Projenin gerçekleşme oranı yüzde 86’yı geçti. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Proje kapsamında bu yıl 8 km bütünlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol, 6 km sıcak kaplama yol yapacağız. İki köprünün yer aldığı bölgede köprülü kavşak ve menfez geçişleri tamamlayacağız. Bu yıl içinde kışa kalmadan projemizin tamamını hizmete almak için çalışmaya devam ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.