enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2676
EURO
35,0615
ALTIN
2.465,57
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Kuru cennet elması Honaz’da kooperatifleşti

Denizli’nin Honaz ilçesinde köylüye üretimden hakettiğini kazandırmak için harekete geçildi. İlçenin önemli ürünlerinden kuru cennet elması ürütemini arttırmak için kooperatif kuruldu. Kuru cennet elması kooperatifinin hedefi 100 üyenin her birinden 2 ton kuru cennet elması ile 200 ton üretim gerçekleştirmek.

Kuru cennet elması Honaz’da kooperatifleşti
05.07.2019
A+
A-

Denizli’nin Honaz ilçesinde oluşturulan kuru cennet elması kooperatifi ile 200 ton üretim gerçekleştirilecek. Cennet elması üretiminde 100 bin TL gelir hedefleniyor. Kooperatif yetkilileri amaçlarını,”Bu kooperatif bir yandan köylüye hak ettiğini kazandırma, bir yandan kuru cennet elması üretimine bir standart getirip,uluslararası boyutta bölgede üretilen kuru cennet elması nın,tanınan ve aranılan bir ürün haline getirip;uzun yıllar boyunca üreticiye iyi bir gelir elde etme operasyonudur. Ayrıca,kooperatif üyeleri ve yöneticileri, tamamen sizin seçiminiz doğrultusunda,tamamen honaz halkından oluşacaktır. Üyelerin üniversite mezunu çocukları kooperatif çatısı altında,ziraat mühendisi,gıda mühendisi, muhasebeci ve dış ticaret uzmanı gibi, çeşitli alanlarda çalışma imkanı bulacaktır. Ülkeye döviz girdisi sağlayarak genel ülke ekonomisine de pozitif katkı sağlayacak bir projedir. Hayırlı olsun”şeklinde açıkladılar.

KOOPERATİFE KATILMA ŞARTLARI ŞUNLAR:

Bahçe Sahibi olmanız
12 Ton Cennet Elması
40 m2 Rüzgar alan
Kurutma alanı
Şu ana kadar bildikleriniz ile değil bizim öğrettiklerimiz ile bu elmaları kurutmanız
Kooperatif’in kurallarına göre hareket etmeniz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.