enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
27°C

Hüsamettin Ataman yineledi.. Vatandaş ve üretenler Denizli’de Üretici Pazarı istiyor!

Eski Denizli Belediyesi Başkan adayı Mimar Hüsamettin Ataman, yaz aylarında Denizli için ‘Üretici Pazarı’ açılması talebini bir kez daha yineledi. Ataman, Herkesin ortak paydası, sağlıklı ürünlere makul fiyatlarla ulaşılabilmesi. Belediyelerimizden umutluyum.’ dedi.

Hüsamettin Ataman yineledi.. Vatandaş ve üretenler Denizli’de Üretici Pazarı istiyor!
17.02.2021
A+
A-

Denizli’de serbest mimarlık yapan 1999 yılında “Denizli Belediye Meclisi” üyeliğine, 2002 yılında “Mimarlar Odası Onur Kurulu” üyeliğine seçilen Hüsamettin Ataman, Denizli’de üretici pazarı talebini uzun zamandır sosyal medya hesaplarından yineliyordu. Ataman, yaz aylarında üreticilerin yer aldığı pazara giderek satış yapmış, ve haberlere konu olmuştu. Denizli şehir tarihi üzerine yazdığı kitaplarla da bilinen Ataman, ‘Üretici Pazarı’nın Denizli için ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anlattı.

‘BELEDİYELERİMİZDEN UMUTLUYUM’

Ataman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘Toplumda üretici pazarları konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla, bahçemde ürettiğim sebze meyve gibi ürünleri yaz aylarında pazarlarda sattım. Gösterilen ilgi beni umutlandırdı. Halkımızın üretici pazarı konusunda istekli olmasına sevindim. Pazarcı esnafı ile konuştum. Üreticilerle konuştum. Alışveriş için pazara gelenlerle konuştum. Düşüncelerini, karşılaştıkları sorunları anlattılar. Görüşlerimi paylaştım onlarla. Herkesin ortak paydası, sağlıklı ürünlere makul fiyatlarla ulaşılabilmesi. Belediyelerimizden umutluyum.’ dedi.

“ÜRETİCİ PAZARI AÇILMALIDIR”

Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’nin de üretici pazarı ihtiyacı üzerine desteği olduğunu ifade eden Ataman, Başkan Gemici’nin kendisine söylediği ifadelerini de yazdı. Ataman, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Üretici pazarı açılmalıdır” diyor. Mevcut pazar yerleri kapalı pazarlara dönüşünce müstahsillere yani üreticilere ‘yer yok’ gerekçesiyle yer gösterilmiyor. Bunun çaresi mevcut pazar yerlerinin çoğu haftada sadece bir gün pazar kuruluyor geriye kalan 6 gün boş. Uygun olan günlerden birinde bir pazar yerinde pilot uygulama yapılsın üretici pazarı ilan edilsin istiyor üretici.. Ayrıca seçim öncesinde de verilen bazı sözler var.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.