enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

İş İnsanı Akın İnce, deprem bölgesinden döndü, Depremzedeler için Denizli’de maliyetine güvenli ev tasarladı!

İş İnsanı ve Siyasetçi Akın İnce, Denizli’de depremzedelerin kullanabileceği güvenli evler tasarlayarak üretimine başladı. Detayları Gazeteci Ahmet Deda’ya Egeyön TV mikrofonlarına konuşarak anlattı.

İş İnsanı Akın İnce, deprem bölgesinden döndü, Depremzedeler için Denizli’de maliyetine güvenli ev tasarladı!
04.05.2023
A+
A-

İş İnsanı ve Siyasetçi Akın İnce, deprem bölgesi için tasarladığı evlerinin yapımına Denizli’de kurduğu atölyede başladı. Yaptığı çalışmalar ile ilgili Egeyön TV’ye konuşan İnce, deprem bölgesini ziyaret ettiğini ve ziyaret sonrası bu evleri tasarlayarak çalışmalara başladığı söyledi.

‘DEPREMZEDE AİLELERE MALİYETİNE VERİYORUZ’

Gazeteci Ahmet Deda ile bir araya gelen Akın İnce, çalışmalarını anlattı. İnce, ‘Böyle yerler yapmak, Türkiye’de geçen Şubat ayında yaşadığımız deprem dolayısıyla vatandaşlarımızın canlı canlı mezara girer gibi beton evlerde yaşayıp canlı canlı gömdük. Deprem bölgesinde de bulundum ben. 12-13 gün boyunca. Gönüllü olarak da açlıştım. Orada gönüllü olarak gittiğim zaman insanların ne kadar beton evlerde çaresiz kaldığını öldüğünü oralarda zor durumda kaldığını görünce, biz de depreme dayanıklı, çelik konstrüksüyonlu evler yapmayı düşündüm. Bu yaptığımız evleri de depremzede ailelere maliyetine veriyoruz. ‘ ifadelerini kullandı.

‘TALEP GELİRSE ÜRETİM DEVAM EDECEK’

Kendisine atölye kurduğunu ve çalışmalara 15 gün önce başladığını ifade eden Akın İnce, ‘Bir müddet daha yapıma devam edeceğiz. Talep görürse üretime de devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

‘AVRUPA’DA İNSANLAR TEK VEYA İKİ KATLI EVLERDE YAŞIYOR’

Avrupa’daki inşaat tecrübelerini de aktaran Akın İnce, ‘Burası Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Hallaçlar Bölgesi. Biz bu bölgede çalışıyoruz. Ben Avrupa’da 16-17 sene ticaret ve inşaat işleri ile uğraştım. Avrupa’da insanlar ahşaptan evlerden, çelik kontrüksüyonlu evlerde, tek katlı ya da iki katlı evlerde yaşıyorlar. Bu şekilde yaşamak deprem sürecinde sıfır risk. Bunu önemsiyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.