enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1632
EURO
35,0888
ALTIN
2.469,24
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

İYİ Parti milletvekili aday adayı İbrahim Şenel neden siyasete girdiğini açıkladı!

Denizli’de sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarında yaptığı görevlerle tanınmış isimlerden biri olan İbrahim Şenel, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Şenel, DESİAD başkanlığı görevini bırakarak siyasete atılmasının sebebini açıkladı.

İYİ Parti milletvekili aday adayı İbrahim Şenel neden siyasete girdiğini açıkladı!
A+
A-

İYİ Parti Denizli’de milletvekili aday adayları tanıtım toplantılarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Denizli Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanlığı’ndan istifa ederek milletvekili aday adayı olan İbrahim Şenel, il başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.

“AİLEMİN SENATÖRLER, MİLLETVEKİLLERİ ÇIKARMASI BÖYLEN BİR BEKLENTİ OLUŞTURDU”

Toplantıda sözlerine kendini ve ailesini tanıtarak başlayan Şenel, ailesinin siyasetin içinden geldiğini vurguladı. Şenel, “20 yıldır basın açıklamaları konusunda pek çok deneyim yaşadım. Bugün hepsinden çok fazla heyecanlıyım. Gazeteci arkadaşlarım bu heyecanımı garipsemiş olabilirler. Kendimi tanıtmak gerekirse; 1972 yılında Denizli’de doğdum. Serinhisar Yatağan kütüğüne kayıtlıyım. 1994 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra başta İstanbul olmak üzere mesleki çalışmalar gerçekleştirdim. 1999 yılında Denizli’de Şenel Mimarlık ofimi açmamın ardından serbest mimarlık yapıyorum. Ayrıca inşaat şirketimiz bulunmaktadır. Kesintisiz 20 yıldır Denizli’de meslek odası ve sivil toplum dünyasında kendisini ifade etmeye çalışan, Denizli için kafa yoran, Denizli için dertlenen arkaşınızım. Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanlığı, Kent Müzesi Girişimcileri Derneği, İnşaat Müteahhitleri Derneği, TMMOB İnşaat Sektör Meclisi, DTO Yönetim Kuluru Üyeliği, DESİAD Başkanlığı görevleri ile sivil toplum dünyasında Denizli için söz söyleme gayretimi sürdürdüm. Son dönemlerde bu söylemin ve birikimin artık bir şeyleri değiştirme noktasına taşınması gerektiğine karar verdim. Bugüne kadar hiç siyasete girmedim ama siyasetle ilgili yakıştırmalarla karşılaştık. Yürüttüğüm sivil toplum kuruluşları görevlerinin siyasi kimlik bulundurmaması gerektiği yönünde etik kuralım vardı. Ailemin 1946’dan beri Denizli siyasetinde var olması, Demorat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi geçmisinden bu memlekette senatörler, milletvekilleri çıkarmış olması bizlerde de böyle bir beklentiyi oluşturdu.”dedi.

DEPREM SİYASET GİRMESİNE NEDEN OLDU

Türkiye’de gerçekleşen büyük depremlerde yaşanan can kayıplarının tercihinde büyük etken olduğunu söyleyen Şenel; “Türkiye’nin gidişatını takip ettikçe başımı yastığa rahat koyamamaya başladım. STK’larda söylemlerimiz ‘Şu şekilde olmalı’ bazındaydı. Artık çıkıp ‘Böyle yaptım, yapıyorum, yapacağım’ diyecek noktada durmam gerektiğini hissettim. Kararımda en büyük temel tetikleyici deprem oldu. 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bir ortamda, ben artık evimde oturamazdım. Benim artık inisiyatif almam gerekiyordu. Bu devlet beni okuttu, büyüttü mimar etti. Orada kentler yıkıldı. İnsanlar altında kaldı ve devlet çaresiz kaldı. 20 yıldır bir şeylere kafa yoran ve teknik anlamda kendini geliştiren biri iken daha ne kadar köşede kalabilirdim? Bunları düşünerek bir adım attım.” dedi.

“BU ROZETİ 15 MAYIS’TA ÇIKARMAK İÇİN TAKMADIM”

İYİ Parti tabanına mesaj vererek sözlerini noktalayan Şenel; “İYİ Parti benim için herhangi bir parti değildi. Kurulduğundan beri seçmeni olduğum bir partiydi. İYİ Parti ile ilgili partili dostlarımla her zaman konuşageldim. Ben İYİ Parti’yi zaten içselleştirmiştim. Bir yerde siyaset yapacaksam başka bir tercih yoktu. Partili büyüklerimde bu çatı altında siyaset yapmamdan mutluluk duyacaklarını dile getirdiler. Elimi değil tüm vücudumu taşın altına koydum. İYİ Parti aidiyetimin sadece millletvekili aday adaylığı ile sınırlı kalmayacağını belirtmek isterim. Adaylık sıralaması her ne olursa olsun benim açımdan bir şey değişmeyecek. Bugün nasıl motive isem son güne kadar aynı şekilde motivasyonumu sürdüreceğim. Ben bu rozeti 15 Mayıs’ta çıkarmak için takmadım. Denizli için çok şey yapılabileceğine inanıyorum. Ülke için de çok fazla şey yapılabileceğini biliyorum. Seçilsek de seçilmesek de İYİ Partili İbrahim Şenel olarak yol haritamı belirlemiş bulunmaktayım. Bu ülkede bir şeyleri çözeceksek çözüm kanalımız siyaset olacaktır. Bizim yeni binalar yeni kentler inşaa etmeden önce yeni bir kültür inşaa etmeye ihtiyacımız var. Bu kültür inşaasına siyaset katkı verebilirsem hedefime ulaşmış olacağım. Bu yolculukta bana destek olan herkese teşekkür ederim. “şekilnde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.