enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
27°C

Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Jandarma astsubay alımı yapacak. Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı 2023 sürecine ilişkin başvurular sona erdi, binlerce kişinin gözü Jandarma sözleşmeli subay – astsubay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı sorusuna çevrildi. Adaylar sıkça jandarma sözleşmeli subay – astsubay alımı Fiziki yeterlilik sınavı ne zaman sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, Jandarma astsubay alımı yapacak mı? Jandarma uzman erbaş alımı şartları ne? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde.

Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?
26.01.2023
A+
A-

Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı 2023 sürecini işletmeye devam ediyor. Jandarma sözleşmeli subay ve astsubay alımı başvuruları 15 Ocak’ta sona erdi. Başvuruların tamamlanması ile birlikte tüm gözler konuya ilişkin yapılacak yeni duyurulara çevrildi.

Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı 2023 başvurularına ilişkin sonuçlar henüz açıklanmış değil. Yakın zamanda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından konuya dair duyuru yapılması bekleniyor. 

Jandarma Astsubay Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?

Jandarma sözleşmeli subay-astsubay alımı 2023 sürecine ilişkin başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından başvuru sonuçları http://jandarma.gov.tr/ internet sitesi üzerinden, e-devlet girişi sayfasıyla sorgulanabilecek. Başvuru sonuçları, sınava girmeye hak kazanan adayların listeleri, sınav merkezleri ve sınav tarihi http://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/giris adresi üzerinden adaylara daha sonra duyurulacak.

Jandarma Astsubay Alımı Şartları, Sınav Yöntemleri

Jandarma Genel Komutanlığı, subay alımı ve astsubay alımı sürecinde yapılacak sınavlara ilişkin detayları da paylaştı. Sınav aşamalarından önce Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belge kontrolü yapılacağı, eksik veya hatalı belgesi olan adayların sınavlara alınmayacağı açıklandı. Bu nedenle başvuruda bulunan adayların belgelerini titizlikle kontrol etmelerinde yarar olacaktır.

Fiziki Kontrol aşamasında adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeden önce Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde oluşturulan fiziki kontrol komisyonu tarafından kontrolden geçirilecektir. Fiziki kontrol komisyonları tarafından “ASEM Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınacaklar. Fiziki yeterlilik sınavı, adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilecek. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak gerekecek.

Jandarma Genel Komutanlığı fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.