enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Kaçak İçki Denizli’de Can Aldı!

Denizli’de 4 İran uyruklu şahıstan 2’si hayatını kaybetti. Olayın ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri hareket geçerek tespit edilen kaçak içki noktalarına operasyon gerçekleşti.

Kaçak İçki Denizli’de Can Aldı!
A+
A-

Denizli’de 4 İran uyruklu şahıstan 2’sinin aldıkları sahte içkiden hayatını kaybettiği 2 İran uyruklu şahsın da durumlarının kritik olduğu Servergazi Hastanesi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tedavilerinin sürdürüldü belirtildi.

Yaşan olayın ardından harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Denizli’de yaşadışı imalathanelerde kaçak-sahte alkol üreterek dağıtımını yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon düzenledi.

BİR ÇOK KAÇAK İÇKİ NOKTASI TESPİT EDİLDİ

Son bir ay içerisinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde kaçak alkol nakliyesinin yapıldığı şüpheli araçlar imalatının yapıldığı şüpheli ikamet ve depolar tespit edildi.

Piyasaya sahte alkol üreterek satış yapmak isteyen şüpheli şahıslarla birlikte imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan iki ayrı ikamette ve bir depoda farklı ebatlarda bidonlar içerisinde halk sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuracağı değerlendirilen çok sayıda şişe ve bidonlar içerisinde kaçak sahte alkol bulundu.

DÜDÜKLÜ TENCERE İLE DAMITMIŞLAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri eşliğinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramalarda imalathane olarak kullanılan ve sağlıksız koşullarda üretim yapılan yerlerde aramalar yapıldı. Aramalar esnasında düdüklü tencerenin kapakta bulunan tahliye aparatının sökülerek kaçak alkolün damıtılması amacıyla farklı bir düzenek haline getirildiği, yine aynı yerde plastik boru ile düdüklü tencereye bağlanan bir düzenek olduğu ve kaçak alkollerin açıkta bidonlar içerisinde sağlıksız koşullarda yasal olmayan etiket, bandrol ve şişelere huni yardımı ile doldurulduğu tespit edildi.

TOPLAM 2000 LİTRE ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Düzenlenen operasyonda farklı ebatlara sahip şişe, bidon ve plastik kaplar içerisinde TAPDK (Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu)’ na ait olmayan yaklaşık 100 adet rakı, viski, votka etiketi ve kaçak/sahte alkol üretiminde kullanılan 300 adet üretime ait aparat (boru, huni, etiket ve üretimde kullanılan düzenek) ve toplam 2.000 litreye yakın kaçak/sahte alkol bulunarak el konuldu.

 

Kaçak alkollü içkiler ile ilgili olarak 6 şüpheli şahıs yakalanarak hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.