enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1985
EURO
35,0799
ALTIN
2.469,03
BIST
10.163,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
33°C

Kahramanmaraş depremi sonrası Prof. Dr. Kumsar soruları cevapladı

Kahramanmaraş’ta AFAD’a göre 7.4, Kandilli Rasathanesi’ne göre 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 şehrin etkilendiği depremde son bilgilere göre 284 vatandaş hayatını kaybetti. 2 bin 23 vatandaş yaralandı, 1710 bina yıkıldı. Doğu Anadolu fay hattı nedir? Bölgede daha önce bu büyüklükte deprem oldu mu? Büyük artçıların sebebi nedir? Daha büyük deprem olabilir mi? Deprem Denizli ve diğer bölgelerdeki depremleri tetikler mi? Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar deprem hakkındaki merak edilen soruları Deda Haber’de cevapladı.

Kahramanmaraş depremi sonrası Prof. Dr. Kumsar soruları cevapladı
06.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş depremi merak edilen soruları ve cevapları! Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli AFAD’a göre 7.4, Kandilli Rasathanesine göre 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 şehrin etkilendiği depremde son bilgilere göre 284 vatandaş hayatını kaybetti. 2 bin 23 vatandaş yaralandı, 1710 bina yıkıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, “Bugün itibarıyla eğitim öğretime Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde 2 hafta; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 1 hafta ara vereceğiz.” dedi.

MERAK EDİLEN SORULARI KUMSAR CEVAPLADI

Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar deprem hakkındaki merak edilen soruları Deda Haber’de cevapladı. Kahramanmaraş depremi merak edilen soruları ve cevapları!

DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİ DOĞU ANADOLU FAY HATTI HAKKINDA BİLGİ

Doğu Anadolu fay hattı Muş’tan Hatay İskenderun’a kadar uzanıyor. Türkiye’nin ikinci büyük fay hattı yaklaşık 1250 km uzunluğundadır. Büyük depremin ardından 1250 km’lik zonda hareketlilik yaşanıyor. İskenderun’dan Suriye sınırı boyunca Malatya’ya kadar uzanan zondan bahsediyoruz.

BÖLGEDE DAHA ÖNCE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM YAŞANDI MI?

Bölgede bu büyüklükte depremler yaşandı. Bu fay zonu 7’nin üzerinde deprem ortaya çıkarıyor. 1513 yılında da bu büyüklükte deprem meydana geldi.

BÜYÜK ARTÇILARIN NEDENİ NEDİR?

Bölgede büyük artçıların meydana gelmesinin sebebi kırılan fayın uzunluğunun fazla olmasıdır.

DAHA BÜYÜK DEPREMLER OLABİLİR Mİ?

Büyük kırılma meydana geldi. Artık daha büyük deprem olmaz. Ancak artçılar 6, 6.5 büyüklüğünde meydana gelebilir. Bu büyüklükler bir yerleşim yerinde büyük hasarlara yol açabilir.

BU DEPREM DENİZLİ VE DİĞER BÖLGELERDEKİ DEPREMLERİ TETİKLER Mİ?

Bu deprem diğer bölgelerdeki ve Denizli’deki depremleri tetiklemez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.