enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2170
EURO
35,1100
ALTIN
2.471,17
BIST
10.164,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
33°C

Kamu-İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan duyurdu “12 Ocak’ta iş bırakıyoruz”

Kamu-İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, memur maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zammı eleştirdi. Aydoğan “TÜİK verileriyle bile enflasyonun en az yüzde 78 oranında gerçekleştiğini biliyoruz. Yani altı aylık zammın en az yüzde 78 oranında olması gerekirdi” dedi. 12 Ocak’ta iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Kamu-İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan duyurdu “12 Ocak’ta iş bırakıyoruz”
09.01.2023
A+
A-

Kamu-İş Denizli, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, memurlara yapılan yüzde 30’luk zammı eleştirdi. Tek gücümüz iş yerinde, iş bırakmaktır diyor Kamu-İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 12 Ocak Perşembe günü tüm Türkiye’de iş bırakacaklarını duyurdu. “İş bırakma kararımız hükümete uyarı niteliği taşımaktadır. Herhangi bir çözüm üretilmezse ileriki süreçte farklı eylem yollarına gideceğiz” dedi.

Aydoğan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi;

7 farklı konfederasyonun eylem birlikteliği ile oluşan Kamu Konfederasyonları Platformu olarak 3 ve 4 Ocak’ta açıklanan memur zammı ve içinde bulunduğumuz ekonomik duruma, yetkili konfederasyon Memur Sen ve Kamu Sen’in sarı tavrına karşı haykırıyoruz.

Cumhurbaşkanının önce yüzde 25 oranında açıkladığı sonra danışıklı bir şekilde yandaş sendikanın göklere çıkardığı maaş zammını ulufe dağıtırcasına yüzde 30 yapmışlardır. Sadaka niteliğindeki bu komik rakamın müjde olarak sunulması da kamu emekçilerini ayrıca üzmüştür. İçerisinde bulunduğumuz dönemde doğruları söylemeyen TÜİK verileriyle bile enflasyonun en az yüzde 78 oranında gerçekleştiğini biliyoruz. Yani altı aylık zammın en az yüzde 78 oranında olması gerekirdi.

Bizlerin iktidar gücü yok, arkamızda siyasi partiler yok, bizler bağımsız sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Bizler bu devletin onurlu kamu çalışanlarıyız, anayasa kurallarına göre alın teriyle devlete katkı sağlamaya çalışan memurlarız.

Tek gücümüz çalıştığımız iş yerinde iş bırakmaktır. 12 Ocak 2023 Perşembe günü tüm Türkiye’de tüm üyelerimizle çalıştığımız alanlarda iş bırakma kararı aldık. 12 Ocakta üretimden gelen gücümüzle tüm Türkiye’de alanlarda olacağız. İş bırakma kararımız hükümete uyarı niteliği taşımaktadır. Herhangi bir çözüm üretilmezse ileriki süreçte farklı eylem yollarına gideceğiz.

12 Ocak’ta Kamu Konfederasyonları Platformu ve bağlı sendikalarımızla birlikte iş bırakıyoruz ve alanlara çıkıyoruz. İş bırakma eylemimize konfederasyon düzeyinde örgütlü olmayan sendikaların da katılmasını bekliyoruz.

Perşembe günü Saat: 12.00 de iş bırakma eylemine katılan emekçilerimiz ve sendika üyelerimizle birlikte Çınar Meydanı’nda basın açıklamamızı yapacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.