enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir? Ulaşım ve Giriş Ücreti

Pamukkale Travertenleri Denizli’de bulunan ve herkesin görmesi gereken bir doğal güzelliktir. Denizli Deda Haber olarak Denizli’de görmeniz gereken yerleri sizler için yazıyoruz.

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir? Ulaşım ve Giriş Ücreti

“Pamukkale Travertenleri” yazısı için buraya tıklayınız.

“Denizli’de Gezilmesi Gereken Yerler” yazısı için buraya tıklayınız.

 “Denizli Yemekleri – Denizli’nin Yöresel Lezzetleri ve Tarifleri”  yazısı için buraya tıklayınız.

Pamukkale Travertenleri ile İlgili Bilgi

Dünyaca ünlü şöhreti ile bulunduğu ilçeye adını veren Pamukkale, antik çağlardan beri önemli kültürlere ev sahipliği yapmış olup, şifalı kaplıca bakımından da zengin bir bölgedir.

1988 yılında Dünya Miras Listesine (UNESCO) alınan Pamukkale mevkii doğal ev kültürel zenginlikleri ile bu listeye girmeye hak kazanmıştır. Pamukkale’nin oluşumuna neden olan şeylerden biri olan termal suları kalsiyum oksit içermektedir.

Pamukkale’ye ziyaretinizde onunla ile iç içe geçmiş olan ve Bergama kralı Hiera’nın adını taşıyan Hieropolis antik kentini de ziyaret edebilirsiniz.

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir? Ulaşım Alternatifleri

Pamukkale’ye şehir dışından gelecekler için hava, kara ve demiryolu ile ulaşım mümkündür. Şehir dışından gelecekler için Çardak Havaalanı bölgeye en yakın havaalanıdır. Ancak Denizli’ye sadece İstanbul’dan uçuş seferi bulunmaktadır. Diğer havaalanlarından ulaşmak isteyenler, İstanbul aktarmalı uçuşlar yapması gerekmektedir.

Pamukkale’ye Hava Yolu ile Ulaşım

Havayolu ile Çardak Havaalanı’na ulaşıldıktan sonra araç kiralama ya da taksi sureti ile Pamukkale’ye doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Havaş servisleri ile de önce Denizli Kent merkezine gelip, Denizli Otogarı’ndan Pamukkale minibüsleri ile Pamukkale Travertenlerine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Pamukkale’ye Otobüsle Nasıl Gidilir?

Şehir dışından kara yolu ulaşımı için ise öncelikli rota Denizli Kent Merkezi olmak durumundadır. Eğer otobüs ile Denizli’ye geliyorsanız, ki pek çok şehirden Denizli otogarına doğrudan otobüs seferi mevcuttur, otogardan Pamukkale minibüslerini tercih edebilirsiniz ve ya taksi kullanabilirsiniz.

Pamukkale’ye Trenle Nasıl Gidilir?

Öte yandan İstanbul’dan tren yolculuğu ile Pamukkale macerası yaşamak isteyenler İstanbul – Denizli tren seferleriyle 12 saatte Denizli’ye ulaşım sağlayabilir. Denizli tren garı Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin tam karşısındadır. Trenden indikten sonra yine otogardan Pamukkale minibüslerine binebilir ya da taksi kullanabilirsiniz.

Pamukkale’ye Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Eğer hususi aracınız ile Pamukkale’yi ziyaret etmek istiyorsanız Denizli’nin Ankara ve İzmir girişlerinden Pamukkale tabelalarını takip ederek çevre yollarından, Antalya – Muğla karayolundan geliyorsanız ise kent merkezinden Ankara yolundan yine Pamukkale levhalarını takip ederek Pamukkale’ye ulaşabilirsiniz.

Pamukkale’ye Mesafeler ve Süreler

  • En yakından başlayacak olursak Denizli ile Pamukkale arası 18 km olup, 25 dakikalık bir yolculuk süresi vardır.
  • Ankara- Pamukkale arası, 484 km ve yaklaşık 6 saat kadardır.
  • İstanbul ile Pamukkale arası ise 664 km’dir. Ulaşım araçla ortalama 8 saat 45 dakika sürede sağlanabilmektedir.
  • İzmir ile Pamukkale arasındaki mesafe 249 kilometredir. 3 saat 30 dakikalık yolculuk, ulaşım için yeterlidir.
  • Bursa’nın Pamukkale’ye uzaklığı  432 km olarak ölçülmüş durumda olup, 7 saatlik bir yolculuğa tekabül etmektedir.
  • Antalya’dan Pamukkale’ye gelmek için ise 243 kilometrelik mesafe için 4 saatlik araç yolculuğu söz konusudur.
  • Eskişehir’e sıra gelirse Pamukkale ile mesafe 380 km olup, 4 saat 40 dakikada ulaşılır.

Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?

Şehir dışından özel araçları ile Pamukkale ye ulaşmak isteyenler şu güzergahları kullanabilirler.

İstanbul’dan Pamukkale’ye ulaşmayı isteyenler şu güzergahtan gelebilirler. Gebze’den Osmangazi köprüsünü geçerek, Bursa’ya, ardından Bursa Kütahya karayolu üzerinden Kütahya, ve sırasıyla Afyon, Sandıklı, Dinar, Çardak’tan geçerek Denizli’ye ulaşabilirler.

♦Eğer Ankara’dan gelmek isteyenler varsa Ankara – Afyon Karayolu’ndan Afyon’a ulaştıktan sonra sırasıyla Afyon, Sandıklı, Dinar, Çardak’tan geçerek Denizli’ye ulaşabilirler.

Ankara ve İstanbul’dan gelenler yani Denizli Ankara karayolundan şehre giriş yapanlar kent merkezine giriş yapmadan Pamukkale tabelalarını takip ederek çevre yolundan Pamukkale travertenlerine ulaşabilirler.

İzmir’den gelecek kişiler de İzmir Aydın otoyolundan sonra Aydın Denizli karayolunu takip edebilirler. Bu yolda da Sarayköy ilçesini geçtikten sonra kent merkezine girmeden Pamukkale travertenlerine ulaşabileceğiniz çevre yolu bulunmaktadır.

Antalya karayolundan Denizli’ye gelecek kişiler Denizli girişinden kent merkezine doğru geldikten sonra Üçgen kavşağından Ankara yolunu takip edebilir. Denizli Ankara kara yoluna çıkmadan Pamukkale yol tabelaları sizin Pamukkale yoluna girmenizi sağlayacaktır.

Yıl boyu yerli ve yabancı pek çok turist ağırlayan Pamukkale’yi şimdiye kadar görmediyseniz, acele edin.

Pamukkale Giriş Ücreti 2020

Bu komplekse giriş 80 TL, Müzekart’a ise ücretsiz. Bu ücret tüm Pamukkale‘yi ve Hierapolis Antik Kenti’ni gezmeyi kapsamaktadır. Pamukkale içinde bulunan müze ve Antik Kleopatra Havuzu için ayrıca ücret ödenmesi gerekmektedir.

Denizli Valiliğinin hazırladığı “Pamukkale Tanıtım Filmini” aşağıdaki YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/-oSQvK1zfO0
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.