enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3436
EURO
34,8531
ALTIN
2.377,72
BIST
10.267,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Kılıçdaroğlu, Bozkurt’ta Güneş Enerji Santrali’nin açılışı gerçekleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi program için Denizli’ye gelmişti. İlk olarak Bozkurt’ta Güneş Enerjisi Tesisi açılışına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Çiftçiyi küstürdüğümüz zaman hepimiz kaybederiz. Türkiye’nin kazanmaya ihtiyacı var. Hambat Ovası’nın gelini olan belediye başkanımızı sizlerin huzurunda tekrar kutluyorum.’ diyerek Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i proje için tebrik etti.

Kılıçdaroğlu, Bozkurt’ta Güneş Enerji Santrali’nin açılışı gerçekleştirdi
A+
A-

Açılış törenine Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP MYK üyesi Ahmet Akın, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Önceki dönem il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Antalya büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek, Dazkırı belediye başkanı İsmail Taylan, Bozkurt belediye başkanı Birsen Çelik, Honaz belediye başkanı Yüksel Kepenek, Gelecek Partisi il başkanı Aykut Yıldırım ve DEVA Partisi il başkanı Bekir Kırar gibi isimler katıldı. CHP Kemal Kılıçdaroğlu ve katılımcılara yeni proje hakkında kısa bir film izletildi.

BAŞKAN BİRSEN ÇELİK: ‘VİZYONU SİZ ÇİZDİNİZ, DÜĞMEYE BİZ BASTIK’

Kısa filmin ardından Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik kürsüye çıktı. Başkan Çelik, ‘Şu an o kadar heyecenlıyım ki anlatamam. Amam bir o kadar mutluyum bir o kadar umutluyum, bir o kadar gururluyum. Açılışımıza geldiğiniz ve şeref verdiniz. Bizimkisi mavi yeşil bir aşk hikayesi. Size bu aşk hikayesini anlatacağım. Bozkurt Belediyesi olarak bugün bir tarih yazduığımızın bilincindeyiz. Düşünsenize artan hayat pahalılığı fahiş enerji fiyatları nedeniyle çiftçimiz ekip biçemez hale gelmiş. Hambat Ovası’nda ekilen alanlar her geçen gün azalmış. Her geçen gün ürün sayısı 1’e düşmüş. Neden? Girdi maliyetlerinin nerdeyse yüzde 70’ine varan nerji maliyetleri yüzünden. Oysa çiftçimiz üretmek istiyor. Çiftçimizin üretip para kazanmak ve mutlu olmak istiyor. Ama olmuyor. Neden? Çiftçi başına 50 bin 60 bin 70 bin liraya ulaşan elektrik paraları geliyor. Oysa biz biliyoruz ki üretmezsek tükeniriz. Ben Hambat’ın geliniyim. Hambat’ın gelini hiç boş durur mu? Bu duruma hiç teslim olur mu? Olmadık tabi. Hemen kolları sıvadık ve çözüm yolları aradık. Biliyorsunuz sayın genel başkanım. Biz 2014’te CHP bayrağını göndere diktiğimizde ilk yaptığımız işlerden biri de ÇKS’ye kaydolmaktı. Şimdi biz 1 milyon metrekarelik alanda çiftçilik yapan bir belediyeyiz. ve Bozkurt’ta ki tarımsal sulama birlikleriyle ortağız. Dedik ki kendi elektriğini kendin üret. Zaten belediye olarak 2015 yılında şu yanda görmüş olduğunuz Güneş Enerji Sistemi’ni kurmuştuk. Ve bu sistemi 2016’da devreye almıştık ve para kazanmaya başlamıştık. Yani aslında enerjiyi biliyorduk. Kooperiatiflerle anlaşmamız zor olmadı. Ancak bu uzun ve meşakkatli bir süreçti. Zaman su gibi akıp geçti. Bürokrasiyle mücadelemiz uzun sürdü çok zaman kaybettik. Ancak sizin çiftçiye elektriği bedava vereceğiz çıkışınız bizi heyecanlandırdınız. Sayın genel başkanım vizyonu siz çizdiniz, düğmeye biz bastık. Heyecanımızı tazeledik ve bugünlere geldik. Artık çiftçimiz şen ve umutlu. Başta belirttiğim gibi mutluyum çünkü gerçekten bizimkisi mavi yeşil bir aşk hikayesi. Çiftçimize neredeyse bedevaya elektrik vereceğiz ve bu sayede Hambat Ovası susuz kalmayacak. Maliyetlerimiz düşecek, halkımız ucuz gıdaya erişecek. Hayat pahalılığı denen o koca çölde Bozkurt bir serap gibi yıldızlaşacak. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında üreteceğiz. Ve ürettiğimizi hakça paylaşacağız. Temiz ve ucuz enerji ile yeniden tarımda önder ülke olacağız. Tüm engellere karşı geliyor gelmekte olan’ ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

KILIÇDAROĞLU: ‘ERDOĞAN BAY KEMAL’İN HESAP UZMANI OLDUĞUNU BİLMİYOR’

Başkan Birsen Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. CHP lideri, konuşmasında şu ifadelerini kullandı:

Belediye başkanımızı büyük bi dikkatle dinledim. Hambat ovası için yaptığı yatırımlar dolayısıyla gurur duyuyorum. Şanlıurfa’ya gittim. Oradaki çiftçinin de en büyük sorunu elektrik fiyatlarıydı. Bizim çiftçimiz neden elektriği bu akdar pahalıya alır? Gübreyi anladık, Mazotu, benzini anladık onlar dışardan geliyor. Allah’ın güneşi bedava. Oturduk ve bir hesap yaptık. Çalışarak düzenli bir yatırım yapabilirsek akılcı bir yatırım yapabilirsek, çiftçimize elektriği bedava verebiliriz. Şanlıurfa’ya gittiğimde bunu açıkladım. Şanlıurfalılara söyledim. Yerel yönetimlerde belediye başkanlıklarını bize verin. Size yatırımlarımızla elektriği ücretsiz verelim. Mümkün mü mümkün. Planlı mı planlı. Hesabı yapıldı mı? Yapıldı. Daha sonra Erdoğan’ı da izlediniz. O da diyor ki elinden tutan mı var? Elimden tutan yok ama engel çıkaranlar var. Herkes şunu bilsin. Kılıçdaroğlu şikayet etmez. Bay Kemal’i bilirsiniz. Bütün engellere rağmen hedefe ulaşamaya çalışır. Bütün bunlarla belediye başkanımız da bütün engelleri aşarak bu işi başarmış. Bütün engellemelere rağmen. Engelleyenlerin olduğunu biliyorum. Panel verilmez mi? Hem de parayla. O bile satılmak istenmedi. Aynısını Antalya’da belediyemiz de yapıyor. Burda belediye başkanımız 15.120 çiftçiye sulama kooperatifi aracılığıyla elektriği ücretsiz veriyor. Erdoğan bir şeyi bilmiyor. Bay Kemal bir hesap uzmanıdır. Hesap uzmanıyım. Gerçekten de öyle. Maliye bakanlığı’nda yıllarca bu alanda çalıştım. Hesap nedir kitap nedir bilirim. Elektrik üretmek için Doğalgaz alıyorsunuz karşısında dolar veriyorsunuz. Akaryakıt alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Bunlar birilerine teslim olmuşlar. Kılıçdaroğlu kimseye teslim olmaz. Yaparız ve çiftçimize veririz. Çünkü karnımızın doyması lazım. Çiftçiyi toprağa küstürürseniz bunun sonu felakettir. Arpa, buğday, yulaf, mısır, fasulye, et hepsi dışarıdan. Bunun için hep beraber çiftçilerimizin üreteceği bir ortam yaratmak zorundayız. Göreceksiniz kırsalda çalışan gençlerimizin kadınlarımızın sigorta sorununu da çözeceğiz. Onlar da emekli olacaklar. Çiftçiyi küstürdüğümüz zamam hepimiz kaybederiz. Türkiye’nin kazanmaya ihtiyacı var. Hambat Ovası’nın gelini olan belediye başkanımızı sizlerin huzurunda tekrar kutluyorum.”

Yapılan konuuşmalar sonrası tesisin açılışı için kurdele kesildi. Kılıçdaroğlu açılış sonrası Denizli’de programları için Denizli il merkezine doğru yola çıktı.

Haber: Serkan ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.