enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2873
EURO
35,0438
ALTIN
2.473,64
BIST
10.509,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Kızılay Hakkında 5 Bilgi

1868 yılında, yaralanan ya da hastalanan askerlere ilk müdahaleyi yapmak amacıyla kurulan Kızılay, şu an barınma,giyinme dahil her türlü sosyal yardımı kapsayan yardımlarını Dünya’nın her yerine ulaştırmaktadır.

Kızılay Hakkında 5 Bilgi
A+
A-

“Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır” mottosuyla bizlere en önemli hatırlatmayı yapan Kızılay, her dakika yardıma muhtaç olanlara yardım etmeye, hayat kurtarmaya devam ediyor. Farkındalığımızın artması amacıyla her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında başta okullar olmak üzere bir çok yerde anma ve kutlama programları yapılıyor.

1) Kan Bağışları

Kızılay’da belli aralıklarla düzenli olarak kan verildiği zaman böyle güzel mesajlar alıyorsunuz. Ve inanın günün her hangi bir zamanında gelen böyle bir mesaj, bütün gününüzü güzelleştiriyor.

2)Yardım Kolileri

Kızılay’ın tek yaptığı iş kan bağışı almak değil, bunu daha önce söylemiştik. Bizlerin yaptığı giyim ve beslenme gibi bağışlarla ve yapılan yardım kampanyalarıyla bir çok ailenin ve daha önemlisi çocuğun gülümsemesinin sebebi olmak müthiş bir his olmaz mı? Yıl boyu sürekli olarak yapılan bu yardımlara siz de dahil olabilirsiniz.

3)Ulusal Afet Yönetimi

Yurt içinde meydana gelen doğal afetlerde hemen organize olup afetzedelerin barınma, giyinme, beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılar.

4)Uluslararası Yardımlar

Türk Kızılayı, kurulduğu günden bu yana 137 farklı ülkede afetzelere; barınmadan, giyime, okuldan ibadethaneye kadar olan ihtiyaçlarında yardım elini uzatmıştır.

5) Kızılay Maden Suları

1926 yılında Ulu Önder Atatürk tarafından açılan Afyon Mineralli Su Fabrikasına, 2014 yılında Erzincan’da açılan ikinci fabrika eşlik etti. Satışından elde edilen gelirin çok büyük bir kısmı Türk Kızılayı’nda yardım gelirlerine katkı sağlamaktadır.

Ayrıntılı bilgi için ziyaret edebilirsiniz…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.