enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2555
EURO
34,8029
ALTIN
2.409,00
BIST
10.157,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Çok Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Kızılay ve Hayırseverler Denizli’ye İki Önemli Hizmet Aracı Kazandırdı

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal, Otçu Denizlili hayırseverler tarafından Kızılay’a kan bağış kamyonu ile seyyar ikram aracı kazandırıldığını açıkladı.

Kızılay ve Hayırseverler Denizli’ye İki Önemli Hizmet Aracı Kazandırdı
05.12.2018
A+
A-

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile Denizlili hayırseverler tarafından Kızılay’a kazandırılan kan bağış kamyonu ile seyyar ikram aracı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

KIZILAY DENİZLİ’NİN BAŞARILARI…

Konuşmansına Kızılay Denizli’nin misyonundan ve başarılarından bahsederek başlayan Otçu;”Araçlarımızdan bir tanesi seyyar ikram aracı (seyyar mutfak), bir diğeri açılıp kapana bilen seyyar kan bağış kamyonu. Denizli Şubesi Ege Bölgesi’nde 4 bin metrekarelik kapalı alanı olan en büyük yerel afet müdahale, lojistik deposuna sahip, aynı zamanda Denizli Türkiye’nin 18. kan merkezi yine Denizli Arakan bağışlarında Türkiye 5’ncisi ve kan bağışlarında Türkiye 10’ncusu bu başarılarda basınımızın da büyük katkısı var. Bizim yaptıklarımızı kamuoyuna aktarıyorsunuz.”dedi.

SEYYAR İKRAM ARACI NASIL KULLANILACAK?

8 Aralık Cumartesi günü saat 13:30’da Bayramyeri Meydanı’nda Kızılay’a kazandırılan kan bağış kamyonu ile seyyar ikram aracının hizmete girmesi dolayısıyla bir merasim gerçekleştireceğini duyuran ve tüm Denizli halkını davet eden Otçu seyyar ikram aracından bahsetti. Otçu;”Seyyar ikram aracı taşralarda mevcut olan bir araç değil. Denizli Şubesi, hayırseverlerimiz sayesinde seyyar ikram aracına sahip oldu. Biz bu aracı olası bir felakette Denizli halkının beslenmesi için kullanacağız. Belki Ramazan ayında iftar için kullanacağız. Yeni konseptte AFAD barınmayı,iskanı sağlıyor. Kızılay’da eski görevi çadır kurma görevine devam ediyor. Kızılay bu çalışmaya ek olarak olası doğal afetlerde beslenme ihtiyacını karşılayacak. Ben hayırseverlerimize teşekkür ederim. Ben bu vesile ile Kızılay’a yapılan yardımların vergiden düşüldüğünü hatırlatmak isterim.”ifadelerini kullandı.

Erdal Otçu Denizli’ye araçların kazandırılmasında büyük bağışları ile öncü olan 84 yaşındaki Kazım Karaçetin’e de ayrıca teşekkür etti.

MALİYETLERİ NE KADAR?

Araçların maliyetleri hakkında bilgi veren Otçu,”Denizli Şubesi olarak seyyar ikram aracının dizaynını biz yaptırdık. Kızılay’ın KDV’den muaf olduğunuda hatırlatarak 200 bin TL’ye mal oldu. Kan bağış aracının Denizli Şubesi olarak sadece kamyonunu aldık. 220 bin TL civarında onun dizaynını Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptı.”dedi.

KIZILAY DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI ERDAL OTÇU’NUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.