enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

‘Kleopatra’ya ne oldu?’ Denizlililerle buluşuyor

Denizlili oyuncu, oyun yazarı ve yönetmeni Azade Küçükaycan’ın sahnelediği ‘Kleopatra’ya ne oldu?’ tiyatro oyunu 24 Mayıs Çarşamba günü Denizlililerle buluşacak.

‘Kleopatra’ya ne oldu?’ Denizlililerle buluşuyor
A+
A-

Sanata en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Denizli’de önemli bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı, Denizlili sanatçı Azade Küçükaycan’ın yönettiği ‘Kleopatra’ya ne oldu?’ tiyatro oyunu 24 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluşacak. Tiyatro aşıkları oyunun biletlerine Passo ve Biletinial’dan ulaşabilecek.

Oyun Hakkında

Bir zaman döngüsünden çıkan Kleopatra kendini hayatın kırılma noktasında bulur. Sanat, aşk, var oluş mücadelesi, iş hayatında bir değeri olmayan emeği, anlaşılamamanın yalnızlığı, alayına isyan.. Van Gogh’un kara delikleri, Sezar’ın ihaneti, Tarsus’un turunç bahçeleri, Türkiye’de orta yaş üstü bir kadının iş bulma mücadelesi ve aşkın şarkısı.. Bir antik ilahi, yere düşmüş bir kahkahanın sesi, her insan düştüğünde kendine sormaktan kaçındığı sorularla yüzleşir ya işte öyle bir anda sahi Kleopatra’ya ne oldu?

Tek perde oynanan bu kara komedi 60 dakika.

Yazan: Ali Cüneyd Kılcıoğlu

Yönetmen: Azade Küçükaycan

Koreograf: İhsan Bengier

Müzik: Can Atilla

Kostüm: NAlan Alaylı

Işık: Akın Yılmaz

Dramaturg: Dilek Tekintaş

Realizatör: Erhan Akgün

Oynayan: Azade Küçükaycan

Dış ses: Can Albayrak

Azade Küçükaycan kimdir?

Devlet Tiyatrosu oyuncusu Azade Küçükaycan, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.  Devlet Tiyatrolarında oyunculuğun yanı sıra idareci olarak da görev almıştır. Aynı zamanda yazar, yönetmen ve çevirmendir.

Shakespeare’in yazdığı Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası, Beğendiğiniz Gibi, Anton Çehov’un yazdığı Üç Kız Kardeş, Erhan Gökgücü’nün yazdığı Giordano Bruno, Recep Bilginer’in yazdığı Sarı Naciye, Serap Işık’ın yazdığı Umut Kavşağı, Bertolt Brett’in yazdığı Sezuan’in İyi İnsanı, Carlo Goldoni’nin yazdığı İki Efendi’nin Uşağı, oynadığı oyunlardan bazılarıdır. Kendi yazdığı Merhaba Hayat adlı oyunu Devlet Tiyatrosu’nda yönetmiştir. Yazdığı Yasemin Bizi Bağışla, Yıl 2057 isimli  radyo tiyatrosu oyunları TRT Ankara Radyosu’nda yayınlanan sanatçının, İngilizceden Türkçeye çevirdiği oyunlar Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenmek üzere havuza alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.