enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Kocaoğlu, Zeybekci’ye Cevap Verdi.. İzmir-Denizli Kıyaslaması Dikkat Çekti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemlerde kendilerine yönelik eleştirilerini arttıran AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’yi İzmir-Denizli kıyaslaması yaparak sert bir dille eleştirdi.

Kocaoğlu, Zeybekci’ye Cevap Verdi.. İzmir-Denizli Kıyaslaması Dikkat Çekti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Namazgah Hamamı ve Agora Parkı’nın açılışında konuştu. Kocaoğlu, kendilerine ve belediyenin geçmişe dönük faaliyetleri ile ilgili eleştirilerde bulunan Zeybekci hakkında konuştu. Kocaoğlu, “Bakıyorum kim neler söylüyor, neler vaat ediyor? Bugün biraz perdeyi aralayıp, konuşma ihtiyacı duydum. Bugüne kadar AKP’nin Sayın Adayı’na hiç cevap vermedim. İzninizle bugün itibariyle başlıyorum. Çok sevdiğim bir söz var; ‘Köpeksiz köy bulmuş, değneksiz gezer’ diye. Nihayetinde İzmir sahipsiz değil! En azından 31 Mart akşamına kadar buradayım.” dedi.

ZEYBEKCİYE SORDU: BECERİKSİZ OLAN KİMDİR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zeybekci’ye getirdiği eleştirilerde İzmir-Denizli kıyaslaması da yaptı. Kocaoğlu,

“Sayın Aday, her fırsatta ‘Denizli’de şunu yaptık’, ‘Denizli’de hiç böyle olmazdı’ diye konuşunca, insan merak ediyor tabii.. İzmir ile Denizli arasında nasıl bir fark var diye..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu

Tarımsal ve sanayi gelirlerindeki, Gayri Safi Milli Hasıla’daki, Kişi başına düşen gelirdeki artışlar.. 2004-2017 döneminde bunların hepsine birden baktığımızda, İzmir’in Denizli ile arasındaki farkın İzmir lehine giderek büyüdüğünü görüyoruz. Ama iki kenti kıyaslarken, asıl bakılması gereken başka bir şey var: 2004-2017 döneminde İzmir’den Ankara’ya toplam 429 milyar lira gönderilmiş, geriye ise sadece 105 milyar lira dönmüştür. Yani gönderdiği her 4 liradan ancak 1 lirasını geri almıştır. Dolayısıyla İzmir, kamu gelirlerine net 323 milyar lira katkıda bulunmuştur. Denizli’den ise aynı dönemde, Ankara’ya toplam 16 milyar lira gönderilmiş, geriye ise 20 milyar lira dönmüştür. Yani Denizli, Ankara’ya gönderdiği her 80 lira karşılığında geriye 100 lira almıştır. İzmir kamu gelirlerine 323 milyar lira katkı sağlarken, Denizli 4 milyar lira ilave kaynak kullanmıştır.

Özeti şu: İzmir net kaynak üreten, Denizli ise net kaynak kullanan bir kenttir.İzmir, Ankara’ya ciddi miktarda kaynak göndermesine rağmen, ekonomideki büyümesini başarıyla sürdürmüştür. Şimdi soruyorum Sayın Aday’a: Beceriksiz olan kimdir?”

Zeybekci O Soruya Denizli Üzerinden Cevap Verdi!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.