enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Korona virüs çocukların 23 Nisan coşkusunu azaltır mı sandınız?

Korona virüs çocukların 23 Nisan coşkusunu azaltır mı sandınız?
16.04.2020
A+
A-

Denizli’de çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuna korona virüs engel olamadı. Bu sene bayramlarını kutlayamayacak çocuklar evlerinin balkonlarını 23 Nisan coşkusunu yansıtan rengarenk pankart, balonlar, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile süsledi. İlkokul öğrencisi Eymen Güneş’in 23 Nisan şiirini okudu

Türkiye Cumhuriyeti için 2020 yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılı anlamına geliyor. Ancak korona virüs salgını nedeniyle bu önemli yılda kutlama yapılamaycak. Salgın nedeniyle evlerin kalmak zorunda kalan çocuklar ise bu coşkudan mahrum kalmak istemiyor.

APARTMANLARINI SÜSLEDİLER

Merkezefendi ilçesi Gerzele Mahallesi, Geriz Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı Ercan apartmanı sakinleri 23 Nisan coşkusunu şimdiden yaşamaya başladı. Apartmanda yaşayan aileler çocuklarının 23 Nisan’da boyunları bükük kalmayıp bayramın tadını doyasıya çıkarsınlar diye balkonlarını 23 Nisan’ı anlatan rengarenk pankartlar, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donattı. Apartmanları görenler ise önce şaşırdı ardından bu duyarlı davranıştan dolayı apartman sakinlerini tebrik etti.

Apartmanın 23 Nisan için süslenme fikri ise binada oturan ve sınıf öğretmeni olan Fatma Nasaroğlu ve çocuklarından çıktı. Nasaroğlu korona virüs dolayısıyla evde kaldıklarını hatırlatarak, bu dönemde de çocuklar ile iletişimi koparmamak için gayret gösterdiklerini ifade etti. Kendisi ile birlikte çocukların okullarını çok özlediklerini söyleyen Nasaroğlu, “23 Nisan geldi çattı, kapıya dayandı. Okullardaki kutlama coşkusunu nasıl yaşatabiliriz düşüncesi ile yola çıktık ve komşularımız ile birlikte ortak bir düşüncede buluştuk. Birlikte bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Hep birlikte güzel bir etkinlik oldu ve tüm Türkiye’ye örnek olması ve Türkiye’nin bu duyguyu yaşamasını diliyoruz” dedi.

ŞİİRİNİ OKUDU

Öte yandan, ilkokul öğrencisi Eymen Güneş ise 23 Nisan coşkusunu anlattığı şiir okuyarak, her şeye rağmen 23 Nisan’ın sevincini yaşayacaklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.