enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2452
EURO
34,7656
ALTIN
2.413,31
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Koronavirüs Geçiren Kişi Oruç Tutabilir Mi? | Kimler Oruç Tutmamalı?

Koronavirüs Geçiren Kişi Oruç Tutabilir Mi? | Kimler Oruç Tutmamalı?
28.04.2020
A+
A-

Koronavirüs salgınının çıktığı günden bu yana virüslere karşı savaşmanın en temel yolunun hijyen ve bağışıklık sistemini korumak olduğu söyleniyor. Bağışıklık sistemini korumanın en basit yolu da düzenli ve yeterli beslenmekten geçiyor. Yediğimiz tüm besinler bağışıklık sistemimizi desteklediğini de unutmamak gerekiyor. Dengeli ve düzenli beslenme de her besinden yeteri kadar yemekten geçiyor. Yani düzenli sebze-meyve tüketmek, et ve süt tüketimi ile posadan zengin tahıllar tüketmek bağışıklık sistemini korumaktadır.

Kimler Oruç Tutmamalı?

Uzmanlar, şeker, böbrek, karaciğer, hipertansiyon ve kronik rahatsızlığı olan ve özellikle de 65 yaş üzeri kişilerin oruç tutmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Bunlara ek olarak ayrıca kanser tedavisi görmüş ya da organ nakli olmuş hastaların da bağışıklık sistemini etkileyebileceği ve hastalığını tetikleyebileceği için oruç tutmaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Uzun Süre Aç Kalmak Bağışıklığı Düşürür Mü?

Kişi eğer kronik bir hastalığı yok ise veya devam eden bir tedavi süreci varsa aç kalmaması öneriliyor. Tedavileri gereği bu süreçte gerekli olan besin öğelerini alması önemli.

Ağır İşlerde Çalışanlar Oruç Tutabilir Mi?

Koronavirüs salgınında özellikle ağır işlerde çalışan kişiler veya sağlık çalışanlarının eğer ki yaptığı işi etkileyecekse oruç tutmamaları gerektiğini söylüyor. Oruç tutacak olan ve sağlık problemi olmayan kişilerin ise uzmanlar sahur öğününü atlamadan oruç niyetine girmemeleri gerektiği konusunda uyarıyor. Özellikle koronavirüs salgınında her besin grubundan (yani sebze-meyve-tahıl-et-süt vb gibi) bağışıklık sistemini korumak için yeteri kadar tüketilmesi gerekiyor.

Koronavirüs geçiren kişiler oruç tutabilir mi?

Koronavirüs salgınında hastalığa yakalanıp tedavisinin ardından hastalığı yenen kişilerin oruç tutması doğru mu? sorusu bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri. Kişi eğer ki koronavirüs hastalığını geçirmiş ise oruç tutabilmesi için doktoruna danışması gerekiyor. Doktoru bağışıklık sisteminin oruç tutma sürecine dayanamayacağını düşünüyorsa uzmanlar oruç tutmaması gerektiğini söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.