enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5332
EURO
34,8687
ALTIN
2.435,44
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de
04.07.2017
A+
A-

Kosova’dan Priştine, Prizen, İpek Kamu – İpek Özel Üniversiteleri ve Ferizay Üniversitesi yetkililerinden oluşan heyet Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı akademik çalışmaları yerinde incelemek ve akademik anlamda karşılıklı işbirliğini arttırmak için ziyarette bulundu.

Kosava Üniversiteleri PAÜ'de

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de

Yunus Emre Enstitüsü’nün başlattığı projenin devamı olarak düzenlenen işbirliği çalışmaları ile Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden akademik anlamda yararlanmak, Türkiye’nin eğitim alanında Kosova’daki üniversitelere destek olması ve Kosovalı öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alıp tekrar Kosova’da bilimin gelişmesi amaçlanıyor.

Kosava Üniversiteleri PAÜ'de

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de

İşbirliği konuları ele alındı

Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaret eden heyet, ilk olarak Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen tanışma toplantısı ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı tarafından konuk edildi. Pamukkale Üniversite’sinin yaptığı akademik çalışmalar ve teknik altyapı konusunda bilgi alan heyet, Kosova Üniversiteleri ve Pamukkale Üniversitesi arasında yapacakları akademik işbirliği konularını ele aldı.

Tanışma toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan yaptıkları ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Pamukkale Üniversitesi olarak Kosova üniversitelerine her zaman desteğe hazır olduklarını bildirdi. Toplantıda duygularını dile getiren Kosova Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. İsmet Salihu, dost ve kardeş ülke Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Pamukkale Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Salihu, Türkiye ve Kosova arasında kültürel benzerlikler olduğu için üniversiteler arasındaki bu işbirliği ile bilimsel ve kültürel etkileşimin daha kolay sağlanacağını belirtti. Yaklaşık 3000 Kosovalı öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim almasının Kosova halkı tarafından memnuniyetle karşılandığına dikkat çekti.

Kosava Üniversiteleri PAÜ'de

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de

Kosava Üniversiteleri PAÜ'de

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de

Kosava Üniversiteleri PAÜ'de

Kosava Üniversiteleri PAÜ’de

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.