enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5098
EURO
34,9316
ALTIN
2.439,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Köy Enstitüleri Anısına Belgesel ve Müzik Dinletisi

Merkezefendi Belediyesi, köylerde görev yapacak öğretmen yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihinde kurulan ve tamamen Türkiye’ye özgü bir eğitim projesi olan Köy Enstitülerini’nin kuruluşunun 82. yılı anısına Eğitim-İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği ve EĞİT-DER ile birlikte etkinlik düzenleyecek.

Köy Enstitüleri Anısına Belgesel ve Müzik Dinletisi

17 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Yücel’in Çiçekleri isimli belgesel gösterimi ve Ayşe Gedizlioğlu’nun şefliğinde Mandos Mandolin isimli müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Tüm Merkezefendili ve Denizlilileri belgesel ve müzik dinletisine davet eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Köy Enstitülerinin açılmasının en önemli nedeni, Cumhuriyetin dayandığı temellerin sosyoekonomik ve kültürel olarak geliştirilmesi amacıdır. Köy Enstitüleri Cumhuriyet’in en büyük hizmetlerinden biri olarak Türkiye’ye çok büyük değerler kazandırmıştır. Genç Cumhuriyetimizin büyük aydınlanma ve eğitim hamlesi Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 82. yılı anısına bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Düzenleyeceğimiz belgesel gösterimi ve müzik dinletimize tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.