enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2628
EURO
35,0650
ALTIN
2.460,37
BIST
10.155,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
33°C

KPSS’nin iptal edilmesi yeni mezunları barınma sorunu ile karşı karşıya bıraktı!

2022 KPSS içerisinde bulunan 20 sorunun daha önce başka bir yayınevi tarafından yayınlanması gerekçesi ile iptal edildi. Verilen karar milyonlarca adayı mağdur ederken, üniversiteden yeni mezun olan gençleri de zor durumda bıraktı. Okuduğu şehirde sınava giren genç adaylar, sınav sonrası evinden ayrılarak memleketine dönmeye hazırlanıyordu. Sınavla ilgili verilen iptal kararı barınma sorununu da beraberinde getirdi.

KPSS’nin iptal edilmesi yeni mezunları barınma sorunu ile karşı karşıya bıraktı!
04.08.2022
A+
A-

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı, içerisinde yer alan 20 sorunun daha önce başka bir yayınevi tarafından sınavdan önce yayınlanmış olması nedeniyle iptal edildi. İptal kararı memnuniyetle karşılanırken, üniversite son sınıf öğrencilerini de mağdur etti. Sınava giren son sınıf öğrencileri sınav yerlerini okudukları şehir olarak tercih ederek, okudukları şehirde sınava girmişti. Planlarını sınava göre yapan ve sınav sonrası okudukları şehirden ayrılan adaylar, iptal kararının ardından ne yapacaklarını düşünüyor. Sınav sonrası okudukları şehirdeki evlerinden ayrılan genç adaylar, Eylül’de sınav olması halinde nasıl sınava gireceğini kara kara düşünüyor.

ADAYLAR MEMLEKETLERİNDE SINAVA GİREBİLSİNLER

Memleketlerinde de sınava giremeyecek olan öğrenciler bu duruma tepki gösteriyor. Tepkilerden biri de Denizli’de Aktepe Mahalle Muhtarı Orhan Genç’ten geldi. Muhtar Genç, oğlunun ve onun gibi pek çok öğrencinin mağdur olduğunu belirtti.

Egeyön Haber’e konuşan Orhan Genç “Benim oğlum 4.sınıf öğrencisi, Giresun’da okuyor. Bu hafta sınava girdi, hafta sonu da ikinci oturama girip gelecekti. Sınavın iptaline karar verildi ve sınav tarihi Eylül’e atıldı. Çocuklar geliyoruz diye kaldıkları apartan çıktılar, apartı da başkaları kiraladı. Her şeyi KPSS sınavına göre ayarlamışlar. Çocuklar sınav başvurularını da Giresun’da oldukları için oraya yapmışlar. Şimdi benim oğlum orada nerede kalacak, parasını kim ödeyecek? Biz, çocuklar Denizli’de sınava girebilsinler istiyoruz, öyle bir hak verilsin istiyoruz. Sadece benim oğlum değil, benim oğlum gibi pek çok genç mağdur oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.