enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2829
EURO
35,0067
ALTIN
2.453,45
BIST
10.156,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
33°C

KPSS sınavı için yeni gelişme!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek adayların, sınav merkezi değişikliği taleplerini Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebileceği bildirildi.

KPSS sınavı için yeni gelişme!
06.08.2022
A+
A-

ÖSYM’nin sosyal medya hesabından yayımlanan duyuruda, 31 Temmuz 2022’de gerçekleşen 2022-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının iptal edildiği, ÖSYM sınav takviminde yer alan 2022-KPSS Lisans Alan ve 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiği anımsatıldı.

Yeni KPSS takviminin 17 Eylül 2022’de başlayacağı belirtilen duyuruda, sınavı iptal edilen KPSS adaylarından girecekleri yeni sınavlar için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği kaydedildi.

İPTAL KARARI YENİ MEZUNLARI MAĞDUR ETMİŞTİ

KPSS iptali üniversite son sınıf öğrencilerini de mağdur etti. Sınava giren son sınıf öğrencileri sınav yerlerini okudukları şehir olarak tercih ederek, okudukları şehirde sınava girmişti. Planlarını sınava göre yapan ve sınav sonrası okudukları şehirden ayrılan adaylar, iptal kararının ardından ne yapacaklarını düşünüyordu.

Konuyla ilgili Aktepe Mahalle Muhtarı Orhan Genç sitemize açıklamada bulunarak; “Benim oğlum 4.sınıf öğrencisi, Giresun’da okuyor. Bu hafta sınava girdi, hafta sonu da ikinci oturama girip gelecekti. Sınavın iptaline karar verildi ve sınav tarihi Eylül’e atıldı. Çocuklar geliyoruz diye kaldıkları apartan çıktılar, apartı da başkaları kiraladı. Her şeyi KPSS sınavına göre ayarlamışlar. Çocuklar sınav başvurularını da Giresun’da oldukları için oraya yapmışlar. Şimdi benim oğlum orada nerede kalacak, parasını kim ödeyecek? Biz, çocuklar Denizli’de sınava girebilsinler istiyoruz, öyle bir hak verilsin istiyoruz. Sadece benim oğlum değil, benim oğlum gibi pek çok genç mağdur oldu” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.