enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Kurbanlığı arefe gününe bıraktılar.. Pazarda yoğunluk yaşandı

Kurbanlığı arefe gününe bıraktılar.. Pazarda yoğunluk yaşandı
19.07.2021
A+
A-

Kurban Bayramı’na son bir gün kala canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı. Canlı hayvan pazarına akın eden alıcılar, pazarlıkların yaparak istediği fiyata kurbanlıklarını almaya çalıştı. Arife günü olduğundan dolayı fiyatlarda düşüş yaşandığı görülürken, geçen seneye oranla bazı besiciler satışların azaldığını söyledi, bazıları ise arttığını belirtti. Genelde küçükbaş yoğunluklu kurbanlıklar tercih eden alıcılar, kurbanlıkların son güne bırakılmamasını söyledi. Fiyatların normal olduğunu belirten Kazım Çetinkaya, yoğun bir kalabalık olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlar son güne bıraktı ve baya bir yoğunluk var. Aslında son güne bırakmamamız gerekli. Ama bizde telaştan dolayı son güne bıraktık. Şimdiden herkesin kurbanı hayırlı olsun. Ama son güne bırakmasaydık iyiydi. Fiyatlar normal, geçen seneye baktığımızda gayet normal fiyatlar. Büyükbaşta özellikle herkesin alabileceği fiyatlar var. Küçükbaşta biraz hareketlilik var ama normal yani. Şuanda çok yüksek diyemeyiz. Büyükbaşa ilgi biraz az. Küçükbaşa daha fazla yoğunluk var. Genelde kalabalık aileler büyükbaşı tavsiye ediyor. Küçük ailelerde teki tercih ediyor” dedi.

“İlk başlara göre yoğunluğumuz güzel”

Yoğunluğun son gün arttığını belirten satıcı Salih Koç, fiyatların düştüğünü söyleyerek, “Hayvanları Çivril’den getirdim buraya. İlk başlara göre yoğunluğumuz güzel ama geçen seneye göre hayvan satışlarımız yüzde 50 daha az. Fiyatlar şuanda çökmüş durumda. 26 TL’den baskül şuanda 20 TL’lere kadar düştü. Herkes zararına satıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.