enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Denizli konserleri iptal edildi

Denizli büyükşehir belediyesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu, ünlü sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz’in Denizli konseri iptal edildi.

Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Denizli konserleri iptal edildi
17.06.2023
A+
A-

Sanatçı Melike Şahin ve Mabel Matiz’in bir ödül töreninde yaptığı LGBTİ bireyler ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından konserleri tek tek iptal edilmeye başlamıştı. Son olarak Denizli Açık Hava tiyatrosunda gerçekleşmesi planlanan konserlerinin iptal edildiği açıklandı.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERLERİN İPTAL EDİLDİĞİNİ DUYURDU


Denizli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
19 ve 30 Haziran tarihlerinde Açık Hava Tiyatrosu’nda özel bir şirket tarafından yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edilmiştir.


Şahin, ödül töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti;
Bu topraklarda bir gün kimi sevdiğimiz kimi öptüğümüz neremizi açtığımız neremizi örttüğümüzle yargılanmadığımız linçlenmediğimiz sadece insan olduğumuz için yan yana durmaktan, dayanışmaktan gelen mutluluğu tadabildiğimiz günler gelecek buna inanıyorum.
Ve bunu hep beraber yapacağız. Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar (erkek eşcinsel) incinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum. Ve ödülümü hak ettiğimiz dik yürüyüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum.”


Mabel Matiz ise;
Ödülümü uzun yıllardır her türlü baskı ve sınırlandırmaya rağmen, kendilerini cesurca, inatla ortaya koyan, varlıklarını korkusuzca haykırmaya devam eden ve bu anlamda cesaretleriyle bana her zaman çok büyük ilham olan Türkiyeli LGBTİ+’lılara ithaf ediyorum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.