enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1998
EURO
35,0168
ALTIN
2.503,59
BIST
10.719,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde Genel Kurul Heyecanı yaşanıyor… Başkan adaylarından Egeyön TV’ye özel açıklamalar

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde seçim heyecanı yaşanıyor. 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek seçim öncesinde bugün genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Başkan adayları seçim öncesinde Egeyön TV’ye açıklamalarda bulundular.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde Genel Kurul Heyecanı yaşanıyor… Başkan adaylarından Egeyön TV’ye özel açıklamalar
12.02.2022
A+
A-

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin 12-13 Şubat genel kurulunu gerçekleştriliyor. 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek seçimde mevcut başkanvekili Umut Cüneyt İyiol ve Zeki Altıntaş başkanlık için yarışacak. Seçim öncesinde bugün Denizli Barosu toplantı salonunda genel kurul toplatısı gerçekleştirildi.

Genel kurul heyecanı yaşanan Makina Mühendisleri Odası’nın Başkanlığına aday olan Umut Cüneyt İyiol ve Zeki Altıntaş  Egeyön TV’ye açıklamalarda bulunarak genel kurulu ve  seçim yarışını değerlendirdiler.

Mevcut Başkan Prof. Dr. Harun Öztürk’ün Başkanvekili ve 14. Dönem Başkan Adayı Umut Cüneyt İyiol seçim öncesinde şu ifadeleri kullandı;

GENÇ BİR BAŞKAN OLARAK İŞE DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Başkanlığımız 4 dönemdir, 2 dönem başkan vekili, 2 dönem başkan olmak üzere. İki dönem başkanlık yapıyor, sonra görevi başkan vekiline devrediyor. Bu kural değil, biz kendimiz öngörüyoruz. Öncesinde büyüklerimiz ile birlikte karar verip o şekilde devam ediyorduk, ama bu dönem biraz değişiklik oldu. Ben 8 yıldır bu odadayım. Yedek üye, asil üye oldum, 2 dönem başkan vekili oldum. Zaten odacılığı öğrenip bu işe yetiştirdim kendimi. Zaten gençler için, mühendisler için, bütün üyelerimize dokunmak için genç bir başkan olarak bu işe devam etmek istiyorum. 2008 yılında mezun oldum okuldan. 13 yıllık makine mühendisiyim. Kendi iş yerim var. Makine, tesisat üzerine işler yapıyorum. Otel mekanikleri de yapıyorum.

*Siz makine mühendisleri odasına aday olurken neleri hedeflediniz?

“EĞİTİM VE KONFERANLAR YAPMAK İSTİYORUZ”

Biz bunu aslında geçen dönem başkanımız Harun hocamla da hedeflemiştik ama pandemi koşullarında bazı şeyleri yapamadık. Eksiklikleri tamamlayacağız, öğrencilerimize dokunacağız, genç üyelerimize dokunacağız, sanayide iş birlikleri yapacağız. SMN lerimizle bizim anlaşmalar ve belli belgeler olduğu için bize geliyorlar ama sanayideki üyelerimiz bize gelmiyor ve ‘bizim için napıyor’ diyor. Biz bu dönem gençler olarak, sanayide çok genç mühendisimiz var. Onlara dokunup onlarla ortak birşeyler yapıp, eğitimler konferanslar yapmak istiyoruz. Pandemiden dolayı öğrencilerimiz yoktu, onlar geldi. Üniversiteli hocalarımız ile birlikte öğrencilerimizle çalışmak istiyoruz.

BAKIM TEKNOLOJİLERİ DEVAM EDECEK

Bu sene bakım kongremiz var yine eylül ayında. Seçimi atlattıktan sonra yoğun bir şekilde ona çalışacağız. Harun hocamla ilk defa uluslararası yaptık geçen dönem. Bu dönem yine uluslararası yapacağız. Bunun çalışmalarını yapacağız. Biz yönetim olarak, yeni yönetim olarak buna devam edeceğiz. Zaten yürütmelikleri de oluşturduk. Yeni yönetim olarak buna devam edeceğiz. Covid ile birlikte biz oda olarak dijitalleştik aslında. Pandemi ile birlikte konferanslara herkesi getiremediğimiz için dijital bir ortamda da yapmayı düşünüyoruz. Bunda planları var ama bunu kazandıktan sonra inşallah açıklarız artık.

ODA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Biz yarın saat 17’ye kadar rakibiz. 17:01’de yine hep beraberiz. Hepsi bizim büyüklerimiz, arkadaşlarımız. Biz hep birlikte kol kola olacağız. Kazansak da odamız için çalışacağız, kaybetsek de odamız için çalışacağız. Biz odamızın her zaman odamızın yanındayız.

Makine Mühendisleri Odası’nın bir diğer başkan adayı Zeki Altıntaş ise şu açıklamaları yaptı;

Sizi tanıyabilir miyiz?

1967 Çal doğumluyum. 9 Eylül Üniversitesi’ni bitirip, Pamukkale Üniversitesi’nde yüksek lisansımı yaptım. 1990 yılından beri Denizli’de doğalgaz, kalorifer proje ve mekanik tesisat uygulamalar yapmaktayım.

Neden aday oldunuz?

“DEĞİŞİMİN ŞART OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Adaylığımız çok hızlı ve ani oldu. Aday olmadan önce arkadaşlarımız yeni oluşan yönetimle ilgili şikayetlerini dile getirdiler. Bu yönetimi beğenmediklerini, daha iyi bir yönetim beklediklerini söylediler. Makine mühendislerine yakışır bir yönetim oluşturulması gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine biz çalışmalarda bulunduk. Sadece Denizli’deki arkadaşlar değil Muğla, Uşak, Aydın’daki arkadaşlar da görüştük. ‘Böyle bir ihtiyaç var mı?’ sorusunu sorduk. Değişimin şart olduğunu, bu değişimin odamıza çok şey katacağını, iki adaylı seçimin odaya hareket getireceğini biliyorduk ve gördük.  10 günlük sürede kar topu misali çalışmalarımız büyüdü. Bir heyecan yarattık.

“ARKADAŞLARIMIZI KUCAKLAYAN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Odamızın bir adım daha yükselmesi için güzel bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Odamızın hem üyeye bakış açısı daha sıcak olacak hem de resmi kurumlar, belediyeler, sanayide çalışan arkadaşlarımızı kucaklayan bir çalışma yapacağız. Biz hepsine hizmetkar olduk. Çalışmaya, bilgi birikimi ile omuz omuza yürümeye hazırız.

“ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN MÜHENDİSLER TAM MERKEZDEDİR”

Biz siyasi bir çalışma içinde değiliz. Bütün mühendis arkadaşlarımızın siyasi görüşleri, yaşam tarzı ne olursa olsun hepsini kucaklamaya hazır olduğumuzu söyledik. Bir baba gibi herkese eşit mesafede olacağız. Herkese başarılar diliyoruz. Odamız kazanacak. Biz birleştirmeye ve hedeflerimizi daha yükseğe taşımak için geliyoruz. Mutlu bir Türkiye makina mühendisleriyle olacak. Çünkü biz üretimin içindeyiz. Ülkenin kalkınması için mühendisler tam merkezdedir. Bunu daha üst seviyelere  çıkaracağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.