enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
34,7876
ALTIN
2.435,15
BIST
9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Memleket Partisi Denizli’de deprem.. İl Başkanı ve yöneticiler istifa etti!

Memleket Partisi Denizli’de deprem.. İl Başkanı ve yöneticiler istifa etti!

Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Yılmaz İçen ve 8 yönetici istifa ettiklerini açıkladı. İçen ve 8 yöneticinin siyasete bağımsız devam edeceğini açıkladı. İçen, istifa açıklamasını Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı toplantıda duyurdu.

Yılmaz İçen toplantının başında yaptığı açıklamada;“2 ay önce çıktığımız yolda Memleket Partisi Denizli Kurucu İl Başkanı olarak görev aldım. Bugüne kadar süreci elimden geldiğince iyi yönetmeye çalıştım. Maalesef elimizde olmayan nedenlerden genel merkezle yönetimsel fikir ayrılıklarımız dolayısıyla yönetici arkadaşlarımızla görevimizi bırakıyoruz. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak yolumuza devam edeceğiz.” sözleriyle istifasını duyurdu. İçen, istifa konusunda herhangi bir örgütlenme yapmadıklarını belirterek 8 yöneticinin kendisiyle birlikte istifa ettiğini belirtti.

PARTİDE PARALEL YAPI, İLÇE BAŞKANLARI, MUHARREM İNCE

İstifa açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçen,  ‘İlçe başkanları ile fikir ayrılıkları yaşadınız mı?’ sorusuna;“Yeni bir siyasi partide farklı konumlar oluşabilir. Bir ilçe başkanımızın genel merkezde bir tanıdığı olabilir ve onu arayabilir. Bizim Genel Başkanımızın Denizli ziyaretinde kopuşumuz başladı. Genel Başkanımızın Acıpayam programından haberim yoktu. İl Başkanı olarak Denizli’de çok ciddi bir program yapıyorsunuz. Yine bir başka konu ilçe başkanının genel sekreteri arayarak divan başkanı istemesidir. Bundan il başkanının haberi olmazsa burada il başkanlığı yapamazsınız.  Yönetimsel anlamda bu sıkıntıları yaşadık. Genel merkezdeki arkadaşlarımız Denizli’de farklı bir yapı kurmaya çalışıyor olabilirler. Ama bu partide bir paralel yapı oluşturdu. Biz böyle yola çıkmadık. CHP’de bu tür haksızlıkları gördüğümüz için burada yola çıktık. 300 bin nüfuslu Pamukkale’de  15-20 kişiyle kongre yapmamız acı bir durumdur. Biz bu kongreye müdahil olsaydık daha kalabalık bir kongre yapılabilirdi. Ben bazı sıkıntılarımı Genel Başkanımız Muharrem İnce ile paylaşmak istedim. Ulaşamadım. Tesadüfen Muğla il başkanımızın yanındayken ulaştım. ‘Efendim bugün ya da yarın Türkiye’nin neresinde olursanız olun 10 dakika sizinle görüşmem lazım.’dedim. Ama bugüne kadar genel başkan bana dönmedi. İstifamızın başlıca sebepleri bunlardır.” ifadelerini kullandı.

ÇAL’DA DİVAN BAŞKANI SEÇMEDİLER

‘Çal’da dün gerçekleştirilen kongrede neler yaşandı?’ sorusuna İçen;“Biz il başkanlığını temsil ediyoruz. Çal’da dün bir kongre oluyor. Biz istifa kararını dün saat 11’de aldık. Ama istifa kararını açıklayan kadar il başkanı görevinin başındadır. Dün Çal’a kongreye gittim. Maalesef arkadaşlarımız il başkanlarından sanki utanmışlar. Divan başkanı yapmamışlar. Bu durumda yapacağınız bir şey kalır mı?”dedi.

CUMHUR İTTİFAKI BASKISI OLDU MU?

“Belediye meclisinde Cumhur İttifakı ile ittifak yapmanız yönünde genel merkez tarafından baskı yapıldı mı?” sorusuna ise İçen;“Hayır. Öyle bir baskı yok. Ben Cumhur İttifakı veya Millet İttifakı ile birlikte olmaya karşıyım. Onların doğrusuna doğru, eğrisine eğri demeli ya da orta yol bulmalıyız.”diye cevap verdi.

BAĞIMSIZLIK VURGUSU

İçen, toplantının sonunda yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini vurgularken, parti içinde karşısında oluşan gruptan isimleri açıklamanın doğru olmayacağını belirtti.

ERHAN DERİCİ ÖNE ÇIKIYOR

Yeni Memleket Partisi Denizli İl Başkanı’nının Memleket Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Erhan Derici’nin olması bekleniyor.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.