enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kazancıoğlu, Denizli’deki istifaları değerlendirdi: Ahmet’ti Mehmet’ti ile bu iş yürümez!

Memleket Partisi Teknoloji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu ve Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Erhan Derici, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Kazancıoğlu toplantıda Genel merkezin mesajını iletmek için geldiğini ifade ederek, ‘Seçmen ittifakı kadar sandık ittifakı da gereklidir. Ancak bu sandık ve seçmen ittifakı muhalefetin bir arada olması ile gerçekleşebilir. Biz de bu çağrıyı ülkenin her noktasından muhalefet partilerine yapıyoruz.’ diyerek muhalefet partilerine sandıkları koruma konusunda ittifak yapma çağrısı yaptı. Kazancıoğlu ayrıca Memleket Partisi Denizli’de yaşanan toplu istifalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kazancıoğlu, Denizli’deki istifaları değerlendirdi: Ahmet’ti Mehmet’ti ile bu iş yürümez!

Memleket Partisi Teknoloji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu ve Memleket Partisi Denizli İl Başkanı Erhan Derici, Denizli Gazeteciler Cemiyeti, İlyas Haytan Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Denizlili basın mensupları ile bir gelen Kazancıoğlu, Memleket Partisi Genel Merkezi tarafından seçmen ve sandık ittifakı çağrısı yaptı. Partisinin Denizli’de karşı karşıya kaldığı istifaları da değerlendiren Kazancıoğlu, seçimin ikinci tura kalması halinde kime destek vereceklerini de açıkladı.

‘MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAY BELİRLEME SÜRECİ AK PARTİ’NİN LEHİNE OLUYOR’

Kazancıoğlu, 6’lı masanın attığı adımları eleştirirken, Millet İttifakı’nın aday belirleme sürecinin çok uzadığını, bu durumun vatandaşta umutsuzluk yarattığını ifade ederek sorumlu davranmaya çağırdı.

Kazancıoğlu, ‘Millet İttifakı’nın aday arayışının gündemi meşgul etmesi, sürecin uzaması, siyasi iktidarın ekmeğine yağ sürmekte, gerçek gündemi gölgelemektedir. Yani 6’lı masanın aday belirlemesi geciktirmesi ile AK Parti’ye Cumhur İttifakı’na bir alan açılmaktadır. Bu alanı da kullanıyorlar. Eninde sonunda bir aday belirlenecek. Bu anlaşıldığı üzere daha kendi aralarında bir karar verememişler. Bu sadece stratejik değil Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini açıkladığı gün biz de açıklayacağız diye bir strateji söylüyorlar ama bence bu stratejiden daha ziyade adayın kararı verilmemiş olmasıdır. Gecikmeden dolayı da boş alanı AKP kendi lehine dolduruyor. Bu yetmezmiş gibi iktidarın en çok gündeme getirdiği konu olan zaten kapanmış olan başörtüsü sorununu yeniden canlandırıyorlar. Tartışmalı yurtdışı gezileri, 6’lı masadan gelen çelişkili açıklamalar yapay gündem için malzeme veriyor. Bu durum gerçek sorunlarla mücadele eden halkımızı umutsuzluğa sürüklüyor. Muhalefet olan güveni sarsmaktadır. 6’lı masanın bu tavrı yanlıştır. 8 aydır insanlar ne olacak, kim olacak diye beklemekten sıkıldı. Dikkati de dağıldı. Zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bu tutum yanlıştır diye düşünüyoruz biz. Memleket Partisi olarak tüm muhalefete seçim sürecine girdiğimi hatırlatmak istiyoruz. Doğru davranmaya davet ediyoruz. Sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

MUHALEFETE SANDIK VE SEÇMENİ KORUMA ÜZERİNE İTTİFAK ÇAĞRISI YAPTI

2023 yılında gerçekleştirilecek olan Genel seçimlerde seçmen ve sandık konusunda güven sorunu olduğunu, bu durumun partilerini kaygılandırdığını belirten Kazancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

Tüm muhalefet partilerine seçimin hukuka uygun, şeffaf, tarafsız ve güvenli yapılabilmesi için seçmen ve sandık ittifakına bütün partileri çağırıyoruz. Seçimde kimlerin oy kullanacağını bilmek, yığma seçmenin önüne geçmek önem arz etmektedir. 24 Haziran seçimlerinde seçmen sayısı yaklaşık 60 milyondur. 180 bin civarında sandık var. Şimdi ise 200 bin sandık olması bekleniyor. Hem sandığın denetlenmesi lazım, hem de seçmenin denetlenmesi lazım. Biz de bunun için seçmen ve sandık ittifakı çağrısı yapıyor ve bütün ülkede bunu tekrarlıyoruz. Çünkü kamuoyunda ilk kez bu seçimde oy verecek genç seçmenin tercihi çok konuşulmaktadır. Yani biz muhalefetin küçümsediği bir konu var. Bu vatandaşlık verildiği için oy kullanma hakkı verilen yabancılar var. Bunu en son açıklandığı kadaroyla 213 bin gibi bir rakam açıklanmıştı bakanlık tarafından. Fakat bu e-devletten verilen isim soyisim değiştirme hakkı, basında çıkan ikametgah haberleri, göçmenler hakkında çıkan iddialar seçmenler nazarında kaygı yaratmaktadır. Biz parti olarak kaygılarıyoruz. Seçmen ittifakı kadar sandık ittifakı da gereklidir. 6 bin kadar zannedersem yurtdışı sandık var. 190 bin de yurtiçinde sandık olacak. Bu sandıklara görevliler atanmalıdır. Görevliler için bir liste oluşturulmalıdır. Kendi aramızda bunu yapmaya hazırız. Ancak bu sandık ve seçmen ittifakı muhalefetin bir arada olması ile gerçekleşebilir. Biz de bu çağrıyı ülkenin her noktasından muhalefet partilerine yapıyoruz.”

DENİZLİ’DEKİ İSTİFALARI BÖYLE DEĞERLENDİRDİ: AHMET’Tİ MEHMET’Tİ SENDİ BENDİ İLE BU İŞ YÜRÜMEZ

Memleket Partisi Denizli’de geçtiğimiz haftalarda yaşanan toplu istifalar hakkında sorulan soruya da yanıt veren Kazancıoğlu, ”İl başkanımıza yazılmış olan mektupları ben de gördüm. İstenilen nezaketin dışında olan bazı yazışmaları gördüm. Bakın arkadaşlar biz buraya düşüncemiz için geldik. Biz ahlakı öncelemek istiyoruz. Biz aklı bilimi öncelemek istiyoruz. Bir adaleti öncelemek istiyoruz. Biz Atatürk’ün kuruluş felsefesini öncelemek istiyoruz. Eğer benim fikrim burada Erhan beyle, Ali beyle Ayşe hanımla kiminle iktidara olabiliyorsa ben onun peşinden giderim. Daha doğrusu biz partinin tüzel kişiliğini koruyup bu ülkünün bu düsturların peşinden gitmek durumundayız. Yoksa bu Ahmetle Mehmet’ti sendi bendi ile bu iş yürümez. Buradaki partinin en yetkili kişisi Erhan beydir. Ben sadece buraya geliyorum ve genel merkezin mesajını genel başkanın mesajlarını iletmek istiyorum. Aksi takdirde Erhan beyin direkt genel başkan ile kontağı vardır. Ve direkt onun temsilcisidir.” diye konuştu.

‘İKİNCİ TURA BİZ KALMAZSAK, MİLLET İTTİFAKI’NDAN KİM KALIRSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ’

Memleket Partisi’nin ittifak görüşmeleri ve eğer seçimin ikinci tura kalması halinde hangi ittifaka destek vereceğinin sorulması üzerine ise Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, ”Biz seçime kendimiz giriyoruz. Belki bir kaç parti ile de gmrüşmemiz var. Evet Zafer partisi ile de görüşüyoruz. Bakın bunlar bizim ancak MYK’mızda karar verilecek konulardır. Şu anda görüşülüyor. Biz ittifaklı veya ittifaksız seçimi girmeyi hdefliyoruz. Tek başımıza gireceğiz. Bu konuda problemimiz olacağını zannetmiyorum. Eğer bir sinerji yaratabileceğimizi düşünürsek, ittifak olarak da başka partilerle seçime gideriz. Ama tabi ki ikinci turda biz ikinci olarak kalmadıysak kim kaldıysa Millet İttifakı’ndan onu destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.