enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Merakla beklenen anket yayımlandı.. İşte KONDA’ya göre 2023 seçimi oy oranları!

KONDA Araştırmanın uzun süredir beklenen anketi bugün yayımlandı. Yayınlanan ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 puan önünde olduğu ifade edildi. Genel seçimlerde ise yüzde 35’lik oy oranı ile AK Parti 1.sırada yer alırken, onu 27,3’lük oy oranı CHP Takip etti.

Merakla beklenen anket yayımlandı.. İşte KONDA’ya göre 2023 seçimi oy oranları!
11.05.2023
A+
A-

KONDA Araştırma’nın uzun süredir merakla beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri anketi bugün seçime 3 gün kala yayımlandı. Yayımlanan ankette Cumhurbaşkanı Adaylarının oy oranları dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARIŞINDA KILIÇDAROĞLU 5 PUAN ÖNDE

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 49,3’lük oy oranı ile zirvede yer aldı. Cumhur İttifakı adayu Recep Tayyip Erdoğan ise 43,7’lik oy oranı ile 2. sırada yer aldı. Adaylıktan bugün çekildiğini açıklayan Muharrem İnce 2,2’lik oya sahip olurken, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 4,8’lik oy oranına sahip oldu.

GENEL SEÇİMDE AK PARTİ ZİRVEDE

Genel Seçimlerde ise AK Parti yüzde 35 ile en çok oy alan parti oldu. AK Parti’yi 27,3’lük oy oranı ile CHP takip etti. Yüzde 12,4 oy alan İYİ Parti 3.sırada kendine yer bulurken, Yeşil Sol Parti 10,5’lik oy oranına sahip olarak 4.sırada yer aldı. Yüzde 8 ile MHP 5. sırada, seçimin sürpriz partisi TİP ise 1,8’lik oya sahip oldu.

İTTİFAKLARDA CUMHUR İTTİFAKI ÖNDE

Oylar İttifaklara ayrıldığında ise Cumhur ittifakı yüzde 44 oy oranı ile ilk sırada yer aldı. Millet İttifakı ise 39,9’luk oy oranına sahip oldu. Emek ve özgürlükler İttifakı 12,3 oy oranına sahip oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.