enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4644
EURO
34,8405
ALTIN
2.446,22
BIST
9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Asansör kazaları için Denizli ne yapmalı?

Günümüzde makinaların denetlenmesi ve bakım eksikliğinden dolayı yaşanan kazalar can kayıplarına yol açıyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli’de çalıştığı iş yerinde yük asansörüne sıkışan 15 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazaların önlenmesi adına asansörlerin bakımı ve denetimi anlamında Merkezefendi Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ortak çalışma gerçekleştirecek.

Asansör kazaları için Denizli ne yapmalı?
27.09.2019
A+
A-

9. Uluslararası Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’nde önemli bir konuya dikkat çekildi. Gazeteci Ahmet Deda, Denizli’de çok fazla sayıda olduğu öğrenilen ‘Kırmızı Etiketli Asansör’ konusunu Makina Mühendisi Fatih Yaşa ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a sordu. Denetimlerin bina yönetimi, ilgili firma ve belediyelerce gerçekleştirilmesi gereken asansörlerde kazaların can kayıplarına yol açması dolayısıyla alınacak tedbirler ve Merkezefendi Belediyesi’nin konuyla ilgili çalışmaları hakkında Fatih Yaşa ve Başkan Şeniz Doğan açıklamalarda bulundu.

FATİH YAŞA:”KIRMIZI ETİKETLİ ASANSÖRLER BELEDİYELERCE KULLANIM DIŞI EDİLMELİ”

Asansör denetimlerinde bina yönetiminin, ilgili firmanın ve belediyelerin sorumlu olduğunu belirten Yaşan,”Kırmızı etiketi olan asansörlere binmeyin. Kırmızı etiketi olan asansörlerin belediye tarafından kullanımdan men edilmiş olması gerekiyor. Herhangi oluşabilecek bir kazada can kaybı yaşanabilir. Bu anlamda yöneticileri, binalarda yaşayan insanların bu eksiğin düzeltilmesi için baskı yapması gerekiyor. Yöneticilere yapılan baskılar ve çağrılar işe yaramıyorsa, belediyelerin bu asansörleri kapatması gerekiyor. Bu durumla da ilçe belediyelerine görev düşüyor. Burada makinanın düzgün çalıştığına, güvenliği çalıştığına yönelik kontrollerin yapılması gerekiyor”dedi.

BAŞKAN DOĞAN:”DENETİMLERİN DÜZGÜN YAPILMASI VE GÖZ YUMMANIN OLMAMASI GEREKİYOR”

Can kayıplarına neden olan asansör kazaları için Makina Mühendisleri ile ortak bir çalışma gerçekleştireceklerini kaydeden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,”Denizli Makina Mühendisleri Odası ile bu konu üzerine çalışma gerçekleştirmek için konuştuk. Belediye Başkan Yardımcımız Fatih Bey de makina mühendisi olmasından dolayı konun takipçisi. Bu durum insan sağlığını tehdit eden ve ölümcül vakalara neden olan bir konu. Denizli’de bu nedenle birçok kaza meydana geldi. Bizim bunların önüne geçmemiz gerekiyor. Bunun için de denetimlerin düzgün yapılması ve göz yummanın olmaması gerekiyor. Biz bu anlamda kurumsal bir oda ve dernekle çalışmanın doğru olacağını düşünüyoruz. Yeni dönemde de odamızla işbirliği halinde bu denetimlerin doğru, düzgün, dürüst şekilde yapılması için Merkezefendi Belediyesi olarak adımlarımızı atacağız. Kontrolleri sıklaştıracağız”şeklinde konuştu.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.