enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5841
EURO
35,0183
ALTIN
2.456,66
BIST
9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Başkan Subaşıoğlu Avrupa Konseyi’ne Gidiyor

Başkan Subaşıoğlu Avrupa Konseyi’ne Gidiyor
21.03.2018
A+
A-

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nde temsil etmek üzere yola çıkıyor. Başkan Subaşıoğlu, 26-28 Mart tarihlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılacak. Subaşıoğlu’nun Avrupa’da gündemi yoğun, ajandası yine dolu olacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 2018 yılında da Avrupa’da, Türkiye’yi temsil etmek üzere yola çıkmaya hazırlanıyor. Başkan Subaşıoğlu bu çerçevede ülkesini Avrupa’da temsilen 26-28 Mart tarihlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne gidiyor.

GÜNDEM OLDUKÇA YOĞUN GEÇECEK

3 gün sürecek toplantılarda Başkan Subaşıoğlu’nu oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Öyle ki Subaşıoğlu, toplantıların ilk günü olan 26 Mart Pazartesi, Avrupa Halklar Partisi’nin grup toplantısına katılacak. 27 Mart Salı günü ise Güncel İşler Komite toplantısına katılacak olan Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu, hemen sonrasında da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin genel kuruluna iştirak edecek.

YEREL DEMOKRASİ UYGULAMALARI MASAYA YATIRILACAK

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin genel kurulunun gündeminde ise üye ülkelerdeki yerel demokrasi uygulamaları başı çekecek. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun da yer aldığı toplantıda katılımcılar görüşlerini bildirecek. Genel kurul toplantılarında ayrıca mülteci çocukların göç ettiği ülkelerdeki uyum sorunu ele alınacak.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULACAK

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, toplantının 3. gününe geçildiğinde ise Bölgeler Odası toplantılarında Türk temsilci olarak masadaki yerini alacak. 47 ülkeden gelen yerel yöneticiler arasında ulus devletlerin yaşadığı sorunlar tartışılarak görüş alışverişinde bulunulacak.

“ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, yolculuk öncesi Strasbourg gündemini anlattı. Başkan Subaşıoğlu, “Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nde temsil eden belediye başkanlarından birisiyiz. Bu çerçevede 26-28 Mart tarihleri arasında Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 34. Genel Kurulu’na katılmak üzere inşallah yola çıkacağız. 47 Avrupa ülkesinden yaklaşık 318 belediye başkanının katılımıyla düzenlenen 34. Genel Kurul Toplantısı’nın gündemi hayli yoğun. İlk gün Avrupa Halklar Partisi Grup toplantısına katılacağız. Biz Merkezefendi Belediye Başkanı olarak Avrupa’daki bu partiler arasında Avrupa Halklar Partisi’nin üyesi olduğumuz için toplantıdaki yerimizi alacağız. Parti perspektifinde bu konu değerlendirildikten sonra da öncelikle Güncel İşler Komitesi toplantılarına katılım sağlayacağız. Sonra da 34. Genel Kurulu’nun genel oturumlarına katılacağız. Mülteci çocukların Avrupa’da gittiği ülkelerdeki entegrasyonu eğitimle ilgili sorunları mali anlamda yaşadıkları ekonomik anlamda yaşadıkları sorunlarla ilgili genel bir değerlendirme çalışması olacak. Aynı zamanda geçtiğimiz dönem içerisinde Avrupa’daki ülkelerde yapılan yerel seçimlerle ilgili gözlem raporları değerlendirilecek. Burada Avrupa ülkelerinde yerel yönetimlerle ilgili demokrasi uygulamaları, insan haklarının değerlendirilmesi vb. konularda bütün belediye başkanlarıyla birlikte bir değerlendirme toplantısı olacak. Aynı zamanda Türkiye’yi temsil eden ulusal heyet olarak da 25 Mart akşamı Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde Türkiye’yi temsil eden belediye başkanları olarak bir araya geleceğiz.

Genel kurul öncesi değerlendirmelerimizi yapacağız. Tabi Avrupa’nın gündemi aslında kendi açılarından baktığımız zaman mülteci problemi. Özellikle Türkiye’nin 3,5-4 milyon mülteciyi evinde barındırdığını düşünürsek Avrupa ülkeleri için tabi bunlar binli rakamlarla ifade ediliyor. Bu çerçevede o rakamları bile Avrupa içine entegre ediyor. Onların beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Çünkü bizim toplumuz gibi değil. Biz Türkler bu konuda çok daha fazla fedakâr davranıyoruz. O anlamda Avrupa Birliği bunu çokça konuşuyor ama gereğini çok az yapıyor. Yine bu genel kurulda en önemli konulardan birisi bu olacak. Ayrıca bölgeler oda toplantısında da demokrasi ve yerel yönetim ilişkilerinin de tartışılacağı birkaç gündem maddesi olacak. Bende bölgeler odasının toplantısında da Türkiye’yi temsilen katılacağım. İnşallah en güzel şekilde ülkemi Strasburg’da Avrupa Konseyi’nde 6 ayda bir yapılan yerel bölgesel kongresinde temsil edeceğim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.