enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4686
EURO
34,7867
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Başkan Subaşıoğlu Ege’de Belediyeler’in İlk Konuğu Oldu

Başkan Subaşıoğlu Ege’de Belediyeler’in İlk Konuğu Oldu
06.11.2017
A+
A-

Pamukkale Tv tecrübeli sunucusu Ahmet Deda’nın sunduğu yeni bir programla seyircilerinin karşısına çıktı. Ege’de Belediyeler adlı programla belediye başkanları ile belediyelerinin farkındalıkları ve hizmetleri üzerine gerçekleştirilen programın ilk bölümünün konuğu Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu oldu.

Pamukkale Tv ekranlarında Ahmet Deda’nın sunumu ile gerçekleştilen Ege’de Belediyeler adlı programın ilk bölümünde Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ahmet Deda’ya Merkezefendi Belediyesi’ni anlattı. Başkan Subaşıoğlu ile gerçekleştirilen röportaj Denizli’nin tarihi miraslarından biri olan Laodikya Kenti’nde yapıldı.

Merkezefendi Belediyesi’nin eğitimde ve sporda farklı projeleri ile dikkat çektiğini belirten Ahmet Deda, programın ilk bölümünde Başkan Subaşıoğlu’ndan Merkezefendi’nin katkıları ile bu sene Denizli’yi basketbol 2. liginde temsil eden, yeni adıyla Merkezefendi Yüksekçıta Basketbol Kulübü hakkındaki düşüncelerini aldı. Muhammet Subaşıoğlu;” Denizlililer basketbolu seviyor. Geçtiğimiz dönemde, Denizli Basket diğer adıyla Simpaş Basket olarak 1. ligde mücadele etmiş Denizli’nin bir takımı vardı. Bizde bu sene Merkezefendi Belediyesi ve Yüksekçıta Basketbol takımı olarak basketbol federasyonuna başvuruda bulunarak, takımımızın 2.ligde bulunmasını kabul ettirdik. Denizli gerçekten basketbolu seviyor. Bunu nereden anlıyoruz Denizli Basket döneminde oynanan maçlarda, doluluk oranı açısından Denizli Basket seyircisi Türkiye’de 4. numarada bulunuyordu. Biz bu potansiyeli görererek, çocuklarımızın basketbola yönelmeleri için , Yüksekçıta ile birlikte bu birleşmeyi sağladık.”dedi.

”Amacımız Gençleri Basketbola kazandırmak”

Başkan Subaşıoğlu;”Gönürde bir A takım seviyesinde bulunan basketbol takımımızın temelinde çocuklarımızı yetiştirmek var. Basketbola yeni oyuncular kazandırmak var. Maçlarımızı Recep Yazıcıoğlu Salonu’nda oynuyoruz. Tabi hedef sadece A takımın başarıları değil. Denizli’deki basketbol sevgisini salonlara taşımak. Buradan alacağımız ambiyansyla, çocuklarımız ve gençlerimizin basketbol sporuna kazandırmak. İnşallah birgün çok yetenekli çocuklarımızı basketbola kazandıracağız. İnşallah bir gün Denizlili bir çocuğumuz bizi Milli Takım’da temsil edece. Hedefimiz bu! Bir buna şehrin haftasonu eğlencesi dedik. Bizim hedeflerimizden biri de Denizli’de yaşayan hanımefendileri basketbol maçlarına getirebilmek. Şuanda Merkezefendi Yüksekçıta Basketbol takımının u11’den u18’e kadar 200 oyuncusu var. Bizde Merkezefendi Belediyesi Spor Kulübü altında alt yapı çalışmalarımızı başlattık. 2 ay içerinde açılacak olan, spor kompleksimiz açılıyor. Hem burada hemde kapalıspor salonu olan okullarda basketbol eğitimi yapacağız”dedi.

Ahmet Deda’nın Türkiye nüfusunun yüzde 8-10’unu oluşturan engelli vatandaşlar olarak Merkezefendi Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları sordu. Başkan Subaşıoğlu anlattı.

”Engelliler için büyük bir komplek yapıyoruz”

Subaşıoğlu;” Biz belediye olarak hiç birşeyi şov yapmak için yapmayız. Biz sürüdülebilirliği olmayan hiç bir projeyi yapmadık. Bizim Merkezefendi Belediyesi olarak engelliler için bir projemiz var. Bağcılar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Engelliler Sarayı’ projesinden esinlenerek, bizim ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ ismi verdiğimiz projemizi Gümüşçay ile Gültepe mahallelerimizin arasında FETÖ terör örgütünden Vakıflar Bölge Müdürlüğüne geçmiş yarım kalmış inşatı devraldık ve buraya bir merkez kuracağız. Buradaki hedefimiz devletimizin 23 yaşına kadar eğitim verdiği engellilerimizin, 23 yaşından sonra sosyalleşme ihitiyaçlarını karşılamak olacak. Burada çeşitli mesleki eğitimler verilecek. Market-reyon atölyesi, otel odası düzenlemesi, halı-kilim, müzik vs. gibi birçok eğitim verilecek. Burada bir spor salonu bulunacak ve engellilerin annelerin sosyalleşmesi için yerler olacak. Burada servislerimizle engellilerimizi ücretsiz olarak bu hizmetten faydalandıracağız.”dedi

Ahmet Deda’nın sunduğu Ege’de Belediyeler programının ilk konuğu olan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile gerçekleştirilen röportajın ayrıntılarını ve tamamını videodan izliyebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.