enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Hobi Bahçelerine Fidan Dikti

Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Hobi Bahçelerine Fidan Dikti
05.06.2017
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi’nden hobi bahçelerinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinliği…

Başkan Subaşıoğlu Öğrencilerle Hobi Bahçelerine Fidan Dikti

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan hobi bahçelerinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle etkinlik düzenlendi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilkokul öğrencileriyle önce çevre bilincinin artırılması adına yürüyüş yaptı, ardından da öğrencilerle fidan dikti.

Merkezefendi Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilçeye kazandırılan hobi bahçelerinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Ayhan Mazıoğlu ile Yüksek Çıta Koleji öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.  Öğrenciler ile birlikte hobi bahçesine yürüyüş gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, burada öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterilerini izledi.

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, hobi bahçelerinde düzenlenen etkinlikte konuştu. Başkan Subaşıoğlu, “Hepinizin 5 Haziran Dünya Çevre Koruma gününü kutluyorum. Böyle güzel bir etkinlikte bizlere bu desteği verdiği için en başta Yüksek Çıta Okulunun kurucularına, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Tabi Belediyemiz için çevre çok önemli. Biz 3 yıl önce kurulduğumuz zaman yola çıkarken şöyle bir sloganla start vermiştik: ‘Merkezefendi sağlıklı, mutlu, kardeşçe yaşayan insanların ilçesidir ve öyle olmaya devam edecektir’. Buna ilişkin çalışmalarımızı hep yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımız sizler çok güzel bir çevrede güzel bir ilçede güzel bir ilde yaşıyorsunuz. Ama bu işin arka planı da var.

“Türkiye’de Bu Konuda En Başarılı Belediyelerden Birisiyiz”

Biz Merkezefendi Belediyesi olarak 2017 yılında yaklaşık 20 milyon adet siyah ve mavi poşetleri ücretsiz olarak 140 bin hanemize ulaştırmış bulunuyoruz. Amacımız siyah ve mavi poşetleri, özellikle ambalaj atıklarının normal atıklardan ayrı olarak toplanması ve bunların ekonomiye kazandırılmasıdır. Çünkü bu çevre anlamında çok çok önemli. Özellikle kâğıt ve ambalaj atıklarının ayrı toplanarak ayrı depolanıp ekonomi içine kazandırılması çok önemli. Şuana kadar Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde geri dönüşüm kutuları dediğimiz, sokaklarda yer alan yaklaşık 220 adet kumbaramız var. Bunlardan önemli bir kısmı cam kumbaraları. Türkiye’de bu konuda en başarılı belediyelerden birisiyiz. Çünkü miktarlara baktığımız zaman en çok cam atığı toplayan ilçelerden birisiyiz. Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemiz sınırları içerisindeki kapalı mekânlara şuana kadar yaklaşık 5 bin adet iç mekân kutusu yerleştirmiş bulunuyoruz. Buradaki amacımız yine ambalaj atıklarını normal evsel atıklardan normal çevre atıklarından ayrı olarak toplayabilmek. Merkezefendi Belediyesi olarak 30 adet çöp kamyonumuzla çöp temizlik hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda çok önemli sayıda personelimiz Merkezefendimizin sokaklarını süpürmek için görevlendirilmiş bulunuyor. Yine ambalaj atıkları ile ilgili 10 adet ayrı geri dönüşüm aracımız var. Şuan herhalde ilçesinde miktar anlamında en yüksek oranda bu hizmeti veren en yüksek araçla veren belediyeyiz” dedi.

Fidanlar Toprakla Buluştu

Konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte fidan dikimine geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, minik öğrencilerle çam fidanı dikti. Daha sonra öğrencilerle çevre hakkında kısa bir eğitici film izleyen Subaşıoğlu, öğrencilere hediyeler verdi.

      

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.