enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Cam Şekillendirme Kursuna Yoğun İlgi, Kursiyerler ileri seviye kursu istiyor

Merkezefendi Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen cam şekillendirme kursuna, Denizlililer yoğun ilgi gösteriyor. Kursiyerler, Halk Eğitim Müdürlüğü’nden ileri seviye kurs açılmasını istiyor.

16.11.2018
A+
A-

Merkezefendi Halk Eğitim Müdürlüğü’nde verilen Cam Şekillendirme Kurs öğretmeni Hülya Yavuz, cam şekillendirme kursuna ilginin çok yoğun olduğunu, kursiyerlerin ileri seviye kurs talepleri olduğunu söyledi.  cam kursu hakkında bilgi veren Yavuz, “Cam kursumuzu ilk kez 2011’de vermeye başladık. İlk kez İŞKUR desteği ile yaptık. Uluslararası Cam Festivali ile ilgi arttı. Kursu Halk Eğitim üstlendi. Cam kursunu veren iki eğitmeniz. Sadece Merkezefendi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Yenişehir’deki merkezinde kurs var. Bir gruba 9 kişi alabiliyoruz. Gün içinde ve akşam kurslarımız oluyor. Kursumuz ekim ayında başlıyor. 15 Haziran’a kadar devam ediyor. Cam sanatı çok dikkat ve sabır gerektiren bir kurs.  El ve göz koordinasyonu gerektiriyor. Hem sağ hem sol el kullanılıyor. Kursumuza ilgi güzel ama kursiyerlerimizin ileri seviye kurs talepleri var. İkinci kez gelen arkadaşlarımız bir şeyler öğretiyoruz ama kursumuz başlangıç düzeyi olduğu için fazla ilgilenemiyoruz. Mayıs ayındaki Uluslararası Cam Festivali’ne kursiyerlerimizle birlikte katılacağız. Bizim de eserlerimiz sergide yer alıyor” dedi.

”CAMA ŞEKİL VERMEYİ ÇOK SEVDİĞİM İÇİN DEĞER!”

Cam kursuna ikinci kez gelen Kursiyer Tuğba Kara, “Cam kursuna ikinci kez geliyorum. Cam sanatına merakım vardı. Her yeni figür yaptığımızda orijinali gibi yapamayınca Allah’ın yaratıcılığına hayranlığım artıyor. Benzerini yapmak bile mutlu ediyor. Beğenilmesi de olumlu etkiliyor. Camı sevince Kayhan’dan iki araç değiştirerek geliyorum. Cama şekil vermeyi çok sevdiğim için değer. Cam sanatında ilerlemek istiyorum. Kurs merkezinde sadece başlangıç düzeyinde eğitim veriliyor. İleri teknikleri öğrenmek için ileri seviye eğitim istiyoruz. Bunun içinde ikinci bir atölye gerekiyor. Cam sanatında ilerlemek ve gelir getirmek duruma gelmek istiyoruz”  diye konuştu.

HABER: AYŞE SELÇUK KAĞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.