enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5988
EURO
34,7628
ALTIN
2.496,63
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Merkezefendi’de 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Merkezefendi’de 15 Temmuz Sergisi Açıldı
10.07.2017
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü vesilesiyle fotoğraf sergisi açıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ruhu hep canlı tutacağız” dedi. Başkan Subaşıoğlu sergilenen fotoğrafların da vatandaşlar tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşları sergiye davet etti.

FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti destansı bir şekilde hain darbe girişimini püskürttü. Hafızalardan silinmeyecek o anlar da fotoğraf karelerine yansıdı.  Merkezefendi Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’nde o tarihi anların fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, serginin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Subaşıoğlu, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ruhu hep canlı tutacağız” ifadelerine yer verdi.

Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası

Başkan Subaşıoğlu açıklamalarının devamında “Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz tarihinde travma yaşadık. Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası… Asker kılığına girmiş FETÖ mensubu teröristlerin Türkiye’de vatandaşın helal oyuyla seçilmiş bir iktidarı alaşağı etmek için yapmış oldukları darbe girişimini, millet olarak o geceden itibaren püskürttük. Aslında 15 Temmuz’u tanımlamak gerekirse darbeye karşı milletin yapmış olduğu bir darbedir. Milletimiz ilk defa Türkiye’deki darbelere karşı el koyma hadisesini gerçekleştirmiştir. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz akşamı başlayıp da demokrasi nöbetlerinin devam ettiği 10 Ağustos Yenikapı Mitingi ’ne kadar bütün bu yaşananlar fotoğraflara da yansımıştır. Açılışını yaptığımız sergimizde belediyemizin basın ekibinin, vatandaşlarımızın ve Anadolu Ajansı’nın çekmiş olduğu fotoğraflar yayınlanıyor.  15 Temmuz haftası vesilesi ile de burada sergimiz sürekli vatandaşlarımızın görünürlüğüne açık halde tutulacak. 15 Temmuz ruhunu, Yenikapı ruhunu, darbeye karşı çıkan milli iradeye sahip çıkan milletimizin bu ruhunu, hep canlı tutmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Subaşıoğlu açıklamalarının ardından sergiyi gezdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.