enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4519
EURO
34,7410
ALTIN
2.440,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Merkezefendi’den 18 Okula ‘Z’ Kütüphane

Merkezefendi’den 18 Okula ‘Z’ Kütüphane
03.10.2017
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi’nden eğitime dev bir destek daha geldi. Merkezefendi ilçesi sınırlarındaki 18 okula ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane’ kazandırıldı. Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan toplu açılış töreninde konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “18 okulumuza kazandırdığımız Zenginleştirilmiş Kütüphaneler öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nden eğitime yaptığı destekler hız kesmeden devam ediyor. Sosyal ve yapısal projeleriyle eğitime desteğini günden güne artıran Merkezefendi Belediyesi’nden eğitime bir katkı daha geldi. Bu çerçevede 1 Milyon TL’lik maliyetle tam 18 okula ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane’ kazandırıldı.

Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Hayırsever Orhan Abalıoğlu ve eşi Cedide Abalıoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Milli eğitim Müdürlüğü olarak ‘Bu ilin güzelliklere ihtiyacı var, bu ilin başarıya ihtiyacı var’ dedik. Değerli öğretmen arkadaşlarım ellerinden geleni yaptılar. Denizli’yi başarıdan başarıya koşturdular. Denizli’nin hizmetkârı Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu, bugüne kadar milli eğitim camiası olarak ne desek, ne istesek hayır demedi. Velilerimizin, öğrencilerimizin ve Denizlililerin gönlünü kazandı ve Denizlililerin sevdalısı oldu. Huzurlarınızda kendisine ve ekibine içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu okulu ve kütüphanemizi bize kazandıran Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na sizler adına teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun ve açılacak olan 18 okuldaki Z Kütüphanemizin güzel evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“EĞİTİM CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “18 okulumuza bu kütüphaneleri kazandırma konusunda adımları attık. Çok şükür bugün de açılış için hep bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tabi biliyorsunuz Türkiye’de kütüphane dediğimiz zaman kamu binaları biraz kasvetli binalardan bahsediliyor. Artık bu kütüphanelerimiz son derece spor bir mantıkla projelendirilmiş tasarlanmış projelerimiz. Çocuklarımız bu kütüphanelerin içine girdiği zaman özgüvenle kitap okuyacak. Kütüphanelerimiz çocuklarımızın iştahlarını arttıracak şekilde hazırlandı. Burada en güzel şekilde ağırlanacaklar. Bu kütüphaneleri aslında bütünleşmiş bir şekilde çok önemli bir projeden bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde temelini attık. Merkezefendi Belediyesi olarak Türkiye’de Ankara’daki Milli Kütüphane’den sonra Türkiye’nin 2 numaralı kütüphanesi olan merkez kütüphane inşallah tamamlandığı zaman tüm Merkezefendimize hizmet edecek. 18 okulumuza kazandırdığımız Zenginleştirilmiş Kütüphaneler öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

VALİ KARAHAN, “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Denizli Valisi Hasan Karahan da tören yaptığı açıklamasında “Merkezefendi Belediyemizin sağladığı imkânlarla 18 okulumuza zenginleştirilmiş kütüphane kazandık. Emeği geçenlere, katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Denizli’de gerek hayırseverlerimiz olsun, gerekse yerel yönetimlerimiz olsun büyük bir yarış içerisinde. Eğitime destek kampanyası kapsamında ciddi destekler sağlıyorlar. Bundan dolayı da bizler de mutluluk ve gurur duyuyoruz. Belediyemiz geçen hafta başka bir açılıştaydı. Her hafta başka bir kampanya ile başkanımız eğitim sezonunu tamamlayacak inşallah. Kütüphane hayırlı olsun. Kütüphaneler önemli.  Yeni kütüphanelerimiz inşallah örnek projelerle çok daha cazip şekilde inşa ediliyor ve edilecek. Kitap okuma maalesef artık bizim uzağına düştüğümüz, unuttuğumuz bir faaliyet dalıydı. Ama kitapsız olunmayacağı gibi kitap okumayınca da kitabın bir anlamı kalmıyor. Bütün öğrencilerimizden kitap okumanın olmazsa olmaz eğitimde temel esas olduğunu bilmelerini istiyoruz. Okumadan kalkınmanın, gelişmenin ilerlemenin mümkün olmadığını iyice anlamış olmamız gerekiyor. 18 kütüphanemiz okullarımıza, ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Denizli eğitimde güzel yerlerde… Ama inşallah daha da güzel yerlere ulaşacak. Bu konuda ciddi bir çalışma ve gayret var. Bunun sonucunda başarı gelecektir. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

KURDELE KESİLDİ, KÜTÜPHANE GEZİLDİ

Konuşmaların ardından Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Sonrasında da protokol üyeleri kütüphanelerin açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri açılışı yapılan kütüphaneyi gezdi.

İŞTE KÜTÜPHANE KAZANDIRILAN OKULLAR

‘Adalet İlkokulu, Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydem Fen Lisesi, Barbaros Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bereketli Kız İmam Hatip Ortaokulu, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ekrem Başer İlkokulu, Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi, Fatih İlkokulu, İşadamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mustafa Kulaklı Ortaokulu, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Mükerrem Mehmet Eke Ortaokulu, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Şemikler Ortaokulu, Vali Recep Yazcıoğlu İlkokulu, Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.