enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4477
EURO
34,7939
ALTIN
2.448,89
BIST
9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Merkezfendi Gençler Çocuklar İçin Yürüdü

Merkezfendi Gençler Çocuklar İçin Yürüdü
15.02.2018
A+
A-

Merkezefendi Belediyesi ve bünyesinde kurulan Okul Başkanları Meclisi 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Farkındalık Günü dolayısıyla bugün bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bugün Merkezefendi Belediyesi önünde toplanan öğrenciler 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Farkındalık Günü dolayısıyla hazırladıkları pankartlar ile güne dikkat çekmek için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na yürüdü. Etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, Merkezefendi Belediyesi personelleri, Okul Başkanları Meclisi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Esnaflara ve Vatandaşlara Anlatıldı

Merkezefendi Belediyesi önünden başlayan yürüyüş ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na yüründü. Yürüyüşte cadde üzerindeki esnaflara ve vatandaşlara günün anlam ve önemini anlatarak, rozet takan gençler yürüyüşlerini basın açıklaması ile sonlandırdılar.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Okul Başkanları Meclisi Başkanı Reşat Işıktaş tarafından gerçekleştirilen basın açıklması şu şekilde;

Bugün 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Farkındalık Günü. Dünyada her yıl 200 bine yakın çocuk kansere yakalanırken, ülkemizde ise yüzlerce çocuk bu hastalıkla mücadele ediyor.

Türkiye’de 3 Bin Çocuk

Türkiye’de her yıl 3 bin çocuğumuz kansere yakalanıyor. Çocuk kanserlerinin iyileşmesinde yüzde 80 başarı elde ediliyor. Tedavi şansı yüzde 80’i geçmekle birlikte ailelerin belirtiler kosununda biliçlendirilmesi ve tedaviye erken yönelmesi büyük önem taşıyor.

Kanserli çocukluk çağı kanserlerinin neden sonuç ilişkisi erişkinlerde görülen kanserle kadar net değildir. Bilinen bir tarama programı yoktur. Yine de, erken tehşiş ile tedavi başarı oranları da yüksektir. Bu nedenle iştasızlık,kansızlık,hızlı kilo kaybı, bacaklarda kemik ağrıları, cilt altında kanamalar,burun ve diş eti kanamaları, ateş gibi varlığında dikkatli olunmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Bununla birlikte tedavide başarının yakalanabilmesi için hastaların’doğru zamanda, doğru yerde, doğru tedaviye’ erişimleri önem kazanmaktadır.

Farkındalık Gününü Yaren İçin De Yaptılar

Ortdu Altınordu İlçesi Başöğretmen ANADOLU Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Yaren Çetinkaya, ‘Berrak Hücreli Sarkom'(Yumuşak Doku Kanseri) hastalığına yakalandığı okulumuza gelen yazı ile üzülerek öğrendik.

İlk Bağış Subaşıoğlu’ndan

Ordu Valiliği, Yaren’nin tedavi masrafları için bir yıl süreyle Türkiye çapında yardım kampanyası başlattı. Bizlerde Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi olarak kardeşimizin tedavi masraflarına katkıda bulunabilmek için Merkezfendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,’nun önceliğinde kampanya başlattık. İlk bağışıda Merkezfendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yaptı.

Gençler yardım kampanyasını gerçekleştirmek isteyenlerin;

Şube Kodu:092 Yapı Kredi Bankası Saraylar Şubesi
Hesap no:53261012
İban TR130006701000000053261012 hesaptan yardım yapabileceklerini belirterek basın açıklamasını bitirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.