enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4746
EURO
34,8116
ALTIN
2.441,88
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Yapılandırmalar için başvurular başladı

Yapılandırmalar için başvurular başladı
19.06.2017
A+
A-

‘7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ için başvurular başladı. Merkezefendi Belediyesi’nden yapılan açıklamada yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin, 30 Haziran’a kadar belediyeye başvuru yapabilecekleri duyuruldu.

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Dair Kanun, 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni Yapılandırma Kanunuyla, vatandaşların kamuya olan borç yükü azalacak, borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Bu vergilerin yapılandırılması için başvurular da başladı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükellefler, Merkezefendi Belediyesi’ne 30 Haziran 2017 tarihine kadar şahsen veya vekâletname ve kimlikle ya da tüzel kişilerin yetki belgesi ile başvuruda bulunabilecekler.

Gecikme zammı ve faizler silinecek

Merkezefendi Belediyesi’nden yapılan açıklamada vergiye ait gecikme zammı ve faizlerin silineceği, yerine ise Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi uygulanacağı duyuruldu. Ayrıca açıklamada cezalarda da indirim yapılacağı ifade edilirken, idari para cezaları ve gayrimenkul kiralarının kanun kapsamı dışında olduğuna dikkat çekildi.

Borca ilişkin davaları ilgilendiren açıklama

Yapılan açıklamanın devamında da borca ilişkin dava açmış olanların yapılandırmadan yararlanamayacakları bildirildi. Dava açılmışsa da feragat edilmesi şartıyla kanun hükümlerinden yararlanabileceklerinin altı çizildi.

Yapılandırılmanın bozulmaması için mükellefler ne yapacak?

Yapılandırmanın bozulmaması için mükelleflerin ilk iki taksitini vadesinde ve tam olarak ödemesi, bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulacak.

Mükellefin ödeme planı nasıl olacak ?

İlk taksit ödemesini veya peşin ödemesini yapacak olan mükelleflerin, 31 Temmuz 2017 tarihinde ödeme yapmaları gerekiyor. Taksitler ise ikişer aylık dönemler itibariyle belirlenecek ve ödemeleri gerçekleştirilecek. Peşin ödemelerde hesaplanan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranın da % 50 indirim yapılacak.

Ödeme kolaylığı sağlanıyor

Merkezefendi Belediyesi’nden yapılandırmanın ödemelerine ilişkin yapılan açıklamada vatandaşların peşin ödemelerinde 6, 9, 12 ve 18 taksit imkânından yararlanabilecekleri bildirildi. Ödemelerin Merkezefendi Belediyesi veznelerine, PTT ve Halk Bankası şubelerine yapılabileceği gibi www.merkezefendi.bel.tr internet adresinden de gerçekleştirilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.