enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3934
EURO
34,5368
ALTIN
2.382,14
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Mermerciler DSO’da sandığa neden gitmiyor?

Denizli Sanayi Odası, 4-11 Ekim’de seçime gidiyor. Seçim öncesinde akıllarda soru işaretlerinden biri mermer sektörünün seçime katılım oranı oldu. Geçtiğimiz dönemde 151 üyeden sadece 24 üyenin seçime katıldığı bu 24 üyenin 3 meclis temsilcisini seçtiği öğrenilirken, seçimlere katılmayan mermercilerin Denizli Sanayi Odası’nda sandığa neden gitmedikleri tartışma konusu oldu.

Mermerciler DSO’da sandığa neden gitmiyor?
01.10.2022
A+
A-

Denizli Sanayi Odası(DSO) 4-11 Ekim tarihlerinde seçime gidiyor. 4 Ekim’de yaklaşık 1350 üyenin oyları ile DSO meclisi belirlenecek. 11 Ekim’de ise belirlenen meclis üyeleri, başkan adayları Okan Konyalıoğlu ve Selim Kasapoğlu arasında başkanlık tercihi yapacak.

ÜYELER NEDEN SANDIĞA GİTMİYOR?

DSO’daki kritik seçim öncesi sanayici dünyasında mermer sektörü tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz seçimlerde mermer komitesinde oy kullanabilecek 151 üyeden sadece 24 üyenin seçime geldiği öğrenildi. Seçime katılan bu 24 üyenin 151’i üyeyi temsil edecek 3 meclis üyesini seçmesi ise dikkat çekiyor. Seçimlere katılmayan mermer sektörünün DSO’daki demokratik haklarını neden kullanmadıkları ise merak konusu.

4 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerde yaklaşık 200 üyesi bulunan mermer sektörünün, meclis temsilcisini seçmek için sandık başına gelip gelmeyeceği hala soru işareti olarak ortada. DSO Başkan Adayı Okan Konyalıoğlu ve ekibinde yer alan ve hali hazırda meclis üyesi olan Mehmet Cillov basın mensupları ile gerçekleştirilen toplantıda seçime katılıma dair açıklamalarda bulundular.

MERMER SEKTÖRÜ HAKKINDA CİLLOV’DAN AÇIKLAMA

DSO Başkan Adayı Okan Konyalıoğlu’nun ekibinde yer alan ve hali hazırda meclis üyesi olan Mehmet Cillov; “Geçtiğimiz seçimde mermer komitesinde oy kullanabilecek 151 temsilciden sadece 24 kişi seçime gelmiş. Bu seçimden sonra basın mensupları katılım rakamlarını alabilirler. Ben iddia ediyorum; 2-3 listenin çıktığı komitelerde katılım yüksek olacak.  Özellikle MAKSİAD ziyaretimizde fark ettim. Makinacılar yeni dönem için çok duyarlı. Makinada çok büyük katılım olacak ama mermer için bir şey söyleyemiyorum. Rekabet olan kimya, inşaat gibi yerlerde üyelerin neredeyse tamamı katılıyor. Geçtiğimiz seçimde 400 rakamına ulaşılabilmesi bile bu katılımlarla sağlandı.” dedi.

KONYALIOĞLU’NDAN ‘SANDIĞA GİDİN’ MESAJI

Konyalıoğlu ise mermer sektöründeki seçime katılım sorununa dikkat çekerek; “Biz meclis grubu toplantıları yaptık. 200’e yakın temsilci ile mermer grubu en kalabalık grup. O meclis grubu toplantısına sadece 7 kişi geldi. Çok pasifize olmuş durumdalar. Söylemlerinin yukarıda karşılığı olmadığına inanıyorlar. Rekabetin bu grupta oluşması lazım. Tüm üyeleri demokratik hakkı olan oy kullanmaya bekliyorum” dedi.

GEÇTİĞİMİZ DÖNEM 13 NO’LU MESLEK KOMİTESİ (MERMER SEKTÖRÜNÜN) SEÇİM TUTANAĞI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.