enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2818
EURO
34,6566
ALTIN
2.413,13
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, seçim tahminini açıkladı!

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Egeyön TV’de gündeme dair soruları yanıtladı. Yılmaz;”14 Mayıs gecesi MHP Denizli kentinden en az iki milletvekili ile yeniden temsil edilebilir hale gelecektir. Cumhur İttifakı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 13. cumhurbaşkanı olarak ilk turda seçim yarışını başarıyla bitirecektir.” dedi.

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, seçim tahminini açıkladı!
10.05.2023
A+
A-

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz seçime kısa bir süre kala Egeyön TV’de Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtladı. Yılmaz, seçim çalışmaları, seçim atmosferi, cumhurbaşkanı adayları, MHP’nin Denizli’deki milletvekili hedefi, İsmail Yarımca istifası ve seçim tahmini hakkındaki görülerini aktardı.

MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a yöneltilen sorular ve cevapları;

Seçime az bir süre kaldı, çalışmalarınız nasıl gidiyor?

“ERDOĞAN, SEÇİM YARIŞINI İLK TURDA BAŞARIYLA BİTİRECEKTİR”

28. dönem milletvekili genel seçimlerinin ve 13. cumhurbaşkanlığı seçimlerinin milletimize, kentimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Aziz ve asil milletimiz kanaatini sandığa gitmek suretiyle ortaya koyacak. Netice ne olursa olsun bizim başımızın tacıdır. Demokrasiye inanmış bir siyasetçi olarak bunu ifade ediyorum. İnancımız ve iddiamız MHP olarak Denizli kentinde çok ciddi oy oranına sahip olarak, halkımızın desteğini ve teveccühünü almak suretiyle, Türkiye genelinde de çok ciddi oy artışı ile birlikte TBMM’de güçlü bir MHP göreceksiniz. Cumhur İttifakı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 13. cumhurbaşkanı olarak ilk turda seçim yarışını başarıyla bitirecektir. Sahada gördüğümüz, inancımız bu yöndedir.

Son dönemde söylemler ve olaylar sertleşti. Bu seçim sonucunu etkiler mi?

“BENİM PARTİM TERÖRİSTE TERÖRİST DER”

Rekabet zaman zaman beraberinde heyecan ve adrenalin ile gerginlik ve tartışmaları ortaya çıkarıyor. Ben ılımlı siyasete inanan bir insanım. Herkesi dinlemeye inanıyorum. Ortak aklı egemen kıldığımız bir siyasetin memleket ve millet için faydalı olacağını düşünüyorum. Benim partim terör ve terör teröriste terörist der. PKK bir terör örgütüdür. HDP onun bir uzantısıdır. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını böldürmeyeceğiz. Ayyıldızlı bayrağı gönderden indirtmeyeceğiz. Bunlar nettir. Türkiye’de Kandil’deki teröriste hiçbir zaman bahar gelmez. Terör suçu bellidir, cezası da bellidir. Vatan toprakları için binlerce şehit vermiş bu millet teröre tabii ki de dur diyecektir. Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyetin kazanımlarını sahip çıkacağımızı, milli ve manevi hassasiyetleri sahip çıkacağımızı, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza inanıyorum. Anayasadan Türklük kavramını çıkaracağını söylemek hadsizliktir. Van mitinginde Apo’ya özgürlük diyorlar. Teröriste özgürlük falan olmaz. Bunları bir siyasetçi olarak değil bir vatansever olarak ifade ediyorum. Özgürleşiyoruz adı altında terörü meşru sayamazsınız. Pandemi süreci yaşadık biz dahil hiçbir ülke üretemedi. Rusya Ukrayna savaşı çıktı. İhracat yapamadık. Deprem felaketi yaşadık. Bu felaketlere bakarak ekonomik parametreleri değerlendirmemiz gerekiyor. Biz seçimin ardından kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte olası afetlere, iklim değişikliğine ve yenilenebilir enerjiye odaklanmalıyız.

Cumhurbaşkanı adaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle adaylardan Sinan Oğan milliyetçi tabandan çok fazla oy aldığını söylüyor nasıl düşünüyorsunuz?

“OĞAN VE İNCE’NİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANMIYORUM”

Sayın cumhurbaşkanı yoğun şekilde eleştiriliyor. Eleştirirken de hesap soracağız, yargılayacağız gibi tehdit dili kullanılıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ucube sistem ifadesi kullanılıyor. Bunu kullananlar 5 + 2 cumhurbaşkanı yardımcılığı formülü ile çok da anlamlandıramadığımız bir tablo ortaya koydular. Oradaki protokole baktığımızda alelacele hazırlanmış teknik bilgiye haiz olmayan bir şey görüyoruz. Ucube dediğiniz bir sistemi daha karmaşık hale getiriyorsunuz. bence dünyanın hiçbir bölgesinde böyle bir yardımcılık modeli yoktur. Diğer taraftan güçlendirmiş parlamenter sistem nedir? Ben detaylı şekilde halkımıza anlatıldığını görmedim. Siz halkımıza umut niteliği arz etmiyorsanız, farklı kanaatleri, değişimi veya başarıyı ifade etmiyorsanız sandıkta halkımızın desteğini alamazsınız. Cumhur İttifakı milletimizin öz ruhundan doğmuş, milli hassasiyeti, maneviyatı, muhafazakar bir ittifaktır. Bunun için başarılı olacaktır. Diğer ittifak gruplarının başarılı olacağını düşünmüyorum. Ben Sinan Oğan’ın da Sayın Muharrem İnce’nin de başarıya ulaşabileceklerini sanmıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu da arzu ettiği neticeye ulaşamayacak.

MHP geçen dönem Denizli’de milletvekili çıkaramadı. Şimdi de insanlar AK Parti, CHP, İYİ Parti’nin milletvekili çıkaracağını düşünüyorlar. MHP Denizli’de milletvekili çıkaramayacak mı?

“MHP DENİZLİ’DEN EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ İLE YENİDEN TEMSİL EDİLEBİLİR HALE GELECEKTİR”

Biz ülkücü ve milliyetçi camianın taban gücünü biliyoruz. Seçmendeki karşılığımızı da biliyoruz. Ülkücü ve milliyetçi isimler aday oldu. Milletvekili çıkamayacağınız hususunun gerçekleşmeyeceğini ilk günden biliyor ve söylüyorum. 14 Mayıs gecesi MHP Denizli kentinden en az iki milletvekili ile yeniden temsil edilebilir hale gelecektir. Oylarımızı çok ciddi oranda artırmak suretiyle, halkımızın desteğini almak suretiyle seçimde çok büyük bir başarıya, zafere milletimizle birlikte imza atacağız. Buna inancım tamdır.

İsmail Yarımca partinizden ayrıldığını söyledi. Siz bu ayrılığı nasıl değerlendiriyorsunuz?

“KİŞİSEL TASARRUFUDUR”

Seçim süreçlerinde siyasetin duasında istifalar, partiye yeni katılımlar olacaktır. Bu ayrılık kişisel tasarrufu üzerinedir. Biz kanaatlere saygı duyuyoruz.

Seçimde Denizli’de parti sıralaması nasıl olur? Cumhurbaşkanlığı’nda oy dağılımı nasıl gerçekleşir?

“HİLELİ ANKET ŞİRKETLERİ PARTİMİN OYLARINI DÜŞÜK GÖSTEREMEZSİNİZ”

Ben böyle bir sıralamayı yapmayı diğer partiler anlamında saygısızlık olarak görürüm. Şunu söylemek isterim ki hileli anket şirketleri partimin oylarını düşük gösteremezsiniz. Bu yöntemle algı yürütemezsiniz. Ben milletimizin anketine güveniyorum. Partimizin aldığı oy oranlarını Denizli şehrinde herkes görecek. Biz başarıya inanıyor milletimize güveniyoruz. Sayın Erdoğan’ın ise ilk turda ciddi bir oy oranı ile cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.