enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3560
EURO
34,7869
ALTIN
2.396,00
BIST
10.266,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Tedavi Yöntemi

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Tedavi Yöntemi
10.05.2020
A+
A-

Mide ağrısı sebebi ne olabilir?

Mide ağrısı hafif bir hazımsızlık, stres sebebiyle olabileceği gibi ciddi bir ülser hastalığına kadar birçok nedenden olabilir. Mide ağrınız olduğunda ilk yapmanız gereken ağrının şiddetine puan vermektir. Eğer gerçekten 8 üzeri oranında bir ağrı yaşıyorsanız doktorunuza başvurmalısınız.

Mide ağrısına neden olabilecek hastalıklar:

Gastroözofal reflü
Gastrit
Aşırı ilaç kullanımı
H.Pylori enfeksiyonu
Yiyecekler
Yukarıda açıklanan durumlar haricinde hazımsızlık, ülser, fıtık, mide kanseri, alkol, sigara ve tütün kullanımı da mide yanmasına neden olabilir.

Mide ağrısı nereye vurur, belirtileri nelerdir?

Hafif mide ağrısı ve hazımsızlığın yaygın belirtileri arasında aşağıdakiler yer alır:

mide ekşimesi veya asit reflüsü
mide bulantısı
şişkinlik
gaz çıkarma ihtiyacı
ağız kokusu
hıçkırık veya öksürük

Yukarıda açıklanan durumlar haricinde hazımsızlık, ülser, fıtık, mide kanseri, alkol, sigara ve tütün kullanımı da mide yanmasına neden olabilir.

Mide ağrısına ne iyi gelir? Nasıl geçirilir?

“Mide ağrısını ne keser?” mide ağrısı çeken birçok insanın merak ettiği bir sorudur. İşte mide ağrınıza iyi gelecek yöntemler

Bol su içmek

Mide ağrısına en iyi gelecek şeylerden biri bol bol su içmektir. Çünkü bol su içmek besinleri sindirmeyi kolaylaştırır. Vücudun susuz kalması sindirimi zorlaştırır. Bu nedenle de hazımsızlık ve mide rahatsızlığı olasılığı da artar.

Nane

Nane kusma ve ishalin önlenmesine yardımcı olur. Bunun yanında bağırsaklardaki kas spazmlarını azaltır. Nane şekeri emmek, elinizin altında hiçbir şey olmadığında, mide ekşimesi veya ağrılarını azaltmaya yardımcı olabilecek bir seçenektir.

Limon Suyu

Bir bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyip içmek sindirim şikayetlerini hafifletmeye yardımcı olur.

Karanfil

Karanfil, midedeki gazın azaltılmasına ve gastrik sekresyonların (sindirim salgılarının) artmasına yardımcı olabilecek maddeler içerir. Bulantı ve mide ekşimesi için, karanfil suda kaynatılıp çay şeklinde tüketebilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayı, anti-enflamatuar özelliğiyle mide ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Bu anti-enflamatuar özellikler, mide kaslarınızın gevşemesine yardımcı olur ve spazm ağrısını azaltır.

Mide ağrısı için hangi doktora gidilir?

Sürekli mide ağrısı şikayetiniz varsa ve evde çözüm için yöntemler işe yaramıyorsa Gastroenteroloji doktoruna başvurmalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.