enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Mimarlar Odası Başkanı Alayont’tan Mimarlara Çağrı!

Yaklaşan yerle seçimler öncesi Belediye Başkan Adaylarının belli olmasının yanında belediye meclis üyelerinin de kimlerden oluşacağı büyük merak konusu. Şehir yönetimlernin karar mercii olan belediye meclis üyelikleri için isim belirleme çalışmaları devam ederken, Denizli Mimarlar Odası Başkanı Serdar Alayont imar işlerinde kararların bilgiye dayanmasını istediklerinin altını çizerek, “belediye meclis üyeleri’nde mimarlara öncelik verilmeli” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Alayont’tan Mimarlara Çağrı!
15.01.2019
A+
A-

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alayont, 25. Mimarlar Gecesi’nde mimarlara ‘Belediye Meclisleri için aday olun’ çağrısında bulunmuştu. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Başkan Alayont’ bu çağrılarının asıl sebebini Denizli Deda Haber’e anlattı.

“İMAR KOMİSYONLARI MESLEK DIŞI İNSANLARDAN”

Denizli’de özellikle büyükşehir belediyesi tarafından alınan imar kararları gibi kararların meslkei yetkinlik istediğini belirten Alayont, “ama son 5 yıllık dönemde 75 kişilik Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir tane mimar yoktu. İmar komisyonlarının tamamı meslek dışı insanlardan oluşmakta. Tamam Meclisler siyasilerden oluşuyor ama özellikle ciddi imar konularının ele alındığı durumlar oluyor. Siyaseten karar verilemez. Bu tür kararları vermek mesleki deneyim gerektirir. Bu sebeplerden dolayı özellikle böyle durumlar ve komisyonlar için Belediye Meclis Üyelerinin içinde mimarların da olmasını istiyoruz” dedi.

“SAĞLIKLI KARARLAR İÇİN…”

Mimar olarak belediye personelinin çalıştığını ama bunların karar merciinde bir sözü olmadığını da dile getiren Alayont, “sağlıklı kararlar alınmasın için Belediye Meclis Üyeliklerinde mimarların ilk sıralara girmesi gerekiyor. Geçtiğimiz bel yılda olmadı ama yeni dönemde dikkat edilirse seviniriz” dedi.

“SİYASİ PARTİLERDEN DE MİMARLARA ÖNCELİK VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Daha önce mimarlara belediye başkan adaylığı konusunda da çağrı yapan Alayont, “Daha önce Mimarlara böyle bir çağrı yapmıştık. Ama şu ana kadar nasip olmadı o. Bir kaç mimarın adı konuşuldu. Aday adayları filan vardı ama herhalde şu ana kadar adaylarda herhangi bir mimar yok. Bu da partilerin siyasi takdirleridir sonuçta. Şu süreçte de hem mimarların belediye meclis üyeliklerine aday olmalarını hem de siyasi partilerden de mimarlara öncelik vermesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.