enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C

Kezban yenge türküsü’nün hikayesi’ni biliyor musunuz?

Özay Gönlüm’ün yorumuyla dillerden düşmeyen Kezban yenge türküsünün hikayesi gerçek bir olaya dayanıyor. Kezban yenge türküsünün yaratıcısı Durmuş Demirel ise 92 yaşında ve hala cura çalmaya devam ediyor.

Kezban yenge türküsü’nün hikayesi’ni biliyor musunuz?
02.10.2020
A+
A-

Ege bölgesinde çok sevilen Kezban yenge türküsünün hikayesi gerçek bir olaya dayanıyor. Özay Gönlüm’ün dilinden düşürmediği türküyü Türk Halk Müziği repertuarına kazandıran Durmuş Yıldırım, türküde anlattığı hikayede kendi hayatından bir parça sunuyor.

Türküde geçen ‘yenge’ Demirel’in Gökçeyaka Mahallesi’ndeki yengesi, Kezban Yenge türküsü yaşanmış bir hikaye.

ÇITLIK AĞAÇINDAN NAZARLIK YAPIYOR

Durmuş Dermirel sanatın yanında hayatını çitlembik, dağan, dağdağan, tağınaç gibi adlarla da anılan ağaçlardan 10 yaşından beri nazarlık yapan Durmuş Yıldırım ilerleyen yaşına rağmen halen nazarlıkyapmaya devam ediyor.Yaşlı olması nedeniyle satış yapamayan Yıldırım, pazarlarda sipariş üzeri çalışıyor ve uygun fiyata müşterilerine nazarlık satıyor.

3 TELLİSİNİ ÇALIYOR

Durmuş Yıldırım Aynı Zaman’da Hayri dev’i ilk çalgıyı başlatan kişi. Aynı zamanda hocası ve Saz Arkadaşı olan Yıldırım, rahmetli Hayri Dev ile birlikte 80 yıl boyunca çeşitli düğünlerde ve kına geceleri düzenledi.
O yılların vazgeçilmez 3 telli Bayraklı escort ustaları idi. Yıldırım evinin bahçesinde oturup geçmişi yağ ederek 3 telli curasını alarak eserlerini söylemeye devam ediyor.

İlçeye gelen yerli ve yabancı misafirleri kabul eden Yıldırım 3 Telli Cura’nın sesini yaşatmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.