enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Öğretmen atamaları 2023 ne zaman yapılacak?

Öğretmen atamaları 2023 ne zaman yapılacak?
01.02.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 2023 Öğretmen atama takvimi ve tarihleri ile ilgili süreç eğitimciler tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 öğretmen atama hedefleri ile ilgili yaptığı değerlendirme ile öğretmen atamalari ile ilgili beklentileri yükseltti. Son 20 yılda 750 bin dolayında atamanın gerçekleştiği göz önüne alındığında, her yıl mutlaka öğretmen alımları yapıldığı ortaya çıkıyor. Bu süreçte 2023 atama tahminleri üzerinde duran öğretmen adayları, MEB 2023 Öğretmen atama takvimi ve tarihleri ile ilgili sorgulamalara başladı. Peki, Öğretmen atamaları 2023 kontenjan ve branş dağılımı belli oldu mu? 2023 2024 öğretmen atamaları tahminleri neler? Öğretmen atamaları 2023 twitter paylaşımlarıyla duyurulacak mı? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde.

 2023 Öğretmen Atama Hedefleri Açıklandı Mı?

Atama bekleyen öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kontenjan ve atama açıklamalarına kilitlendi. Bir süre önce öğretmen atamalarına ilişkin değerlendirmeler yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, her yıl mutlaka öğretmen ataması yapıldığını hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını yapar. Bütçesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır, alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır” delişti. Bu açıklamalar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 öğretmen atama hedefleri ile ilgili beklentilerin artmasına da yol açtı. 

MEB 2023 Öğretmen Atama Takvimi Ve Tarihleri Belli Oldu Mu?

2023 öğretmen atamalarıyla ilgili hazırlanacak atama takvimi henüz paylaşılmadı. Atama kararının Milli Eğitim Bakanlığı çalışmaları sonucunda alınmasıyla birlikte tarih, branş ve kontenjanların yer alacağı bir kılavuzun çıkarılması bekleniyor. 

Öğretmen Atamaları 2023 Kontenjan Ve Branş Dağılımı Belli Oldu Mu?

Öğretmen atamaları sürecinde uygulanacak kontenjan, branş dağılımı ve atama tarihlerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Süreç ile ilgili belirli aralıklarla değerlendirmeler yapan, 2023 öğretmen atama hedefleri ile ilgili ipuçları veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır” şeklinde değerlendirme yapmıştı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl ilk öğretmen atama tercihlerin 21 Ocak 2022 ile 26 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.