enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6406
EURO
34,9856
ALTIN
2.423,04
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
38°C
Denizli
38°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
39°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
38°C
Cuma Açık
36°C
Cumartesi Az Bulutlu
38°C

‘Pamukkale Köyü’ projesi.. Urhan:”Yatırımcılar 4 yılda yatırımın geri ödemesini alabilir”

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) basın mensuplarına ‘Pamukkale Köyü’ projesini anlattı. Gazetecilerle fikir alışverişi yapılan toplantıda Egeyön TV muhabiri Oral Can Tatar’ın ‘Bu proje ne kadar sürede gerçekleştirilebilir ve yatırımcılar maddi dönüşünü ne kadar sürede alabilir?’ sorusuna DEGİAD Başkanı Hakan Urhan;”Yatırımların 4 yıl içinde geri dönüşünün olacağını düşünüyorum” dedi.

‘Pamukkale Köyü’ projesi.. Urhan:”Yatırımcılar 4 yılda yatırımın geri ödemesini alabilir”
20.06.2022
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde lansmanı gerçekleştirilen DEGİAD’ın proje yarışması sonucu ortaya çıkan ‘Pamukkale Köyü’ projesi basın mensuplarına tanıtıldı. Toplantıda DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Toplantıda bölgede vatandaşlarla yapılan röportaj izletildi ve vatandaşların gözünde bölgenin sorunları aktarıldı.

“BÖLGEYİ VAKİT GEÇİREBİLECEK HALE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

DEGİAD Başkanı Urhan proje hakkında;”2019 yılında mimari fikir yarışması olarak bu projeyi düzenlendik. Maksadımız ‘Pamukkale Köyü’nün atıl durumuna dikkat çekmekti. Buraya bir el değmesi, düzenlenmesi gerekiyor. Türkiye’nin belli başlı katma değerli turizm üretebilen kasabalara benzer bir hale gelmesi düşünüldü. Burası Alaçatı, Şirince ve Kapadokya’ya dönüştürülebilir. Denizli’yi sadece sanayi şehri olarak görmemek gerekiyor. Denizli ciddi bir turizm şehridir. Bu sadece Pamukkale ile sınırlı değil. Bozdağ Kayak Merkezi var. Çal-Bekilli-Güney bölgesinde ciddi bir şarap üretimi var. Burada bir ekoturizm çalışması yapılmalı. Ancak biz bir STK olarak her yere el atamayacağımız için önceliğimize Pamukkale’yi aldık. Pamukkale’nin sağlık, tarih, inanç turizmi potansiyeli yok. Tabi ki bizim bunun tüm parametrelerini ele almamıza imkan yok. Biz ‘Pamukkale Köyü’nün rehabilite edilmesi, mimari ve şehircilik anlamında ayağa kaldırılarak cazibe merkezi haline getirmek istedik. Sadece turistleri değil 1 milyon nüfusu bulunan bölge ile kopuk yaşayan Denizlilileri de bu bölgeye çekmek istedik. Bölgeyi vakit geçirilebilecek hale getirmemiz gerekiyor.

“PAMUKKALE GEREKLİ EKONOMİK KATKIYI ALAMIYOR”

2 milyon turist ağırlayan Pamukkale gerekli ekonomik katkıyı alamıyor. Buradaki konaklama süreleri çok az. Konaklayan insanların zaman geçirebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri alanlar yok. Burayı değerlendirebilmek için bir yol çizdik. Burası için yaptığımız proje yarışmasında birinci olan proje ulusal projeler içinde onur ödülüne layık görüldü. Bir STK’nın düzenlediği ilk mimari fikir yarışması oldu. Bir sokak üzerine başlayan çalışmamız DEGİAD’ın mimar üyelerinden oluşan çalışma grubu ile 10 mimar arkadaşımızın 10 ayı aşan çalışması sonucu ‘Pamukkale Köyü’ projesi ortaya konuldu. Oradaki imara, parsellere uygun yapılmaya çalışılsa da birebir uygulana bilecek bir proje değildir. Bu bir fikirdir. Projemizi yerel idarecilere ve kamu yetkilileri ile paylaştık. Bu projenin gerçekleşmesi için gelecek yatırımcıların önü açılmalıdır. Sermaye buraya değer verirse dönüşüm ve değişim başlayacaktır.” dedi.

“4 YIL İÇERİSİNDE YATIRIM KENDİSİNİ ÖDER”

Açıklamanın ardından Egeyön TV muhabiri Oral Can Tatar’ın ‘Bu proje ne kadar sürede gerçekleştirilebilir ve yatırımcılar maddi dönüşünü ne kadar sürede alabilir sorusuna DEGİAD Başkanı Hakan Urhan;”İş dünyası yatırım yaparken bir fizibilite yapar. Bir de burada hissiyat vardır. Biz yatırımlar konusunda da çalışma yaptık. 50 odalı örnek otel, restaurant ve mağaza fizibilite çalışması yaptık. 4 yıllık süre içerisinde yapılan yatırımın kendisini ödeyeceği yönünde hesap çıktı. Bu 3 seneye de düşebilir 6 seneye de çıkabilir. Buraya yatırım yapacak insanın zarar etmeyeceğini düşünüyoruz. 4 senelik geri ödemenin muhteşem olduğunu düşünüyoruz. Bölgeye 1-2 tane marka değeri olan yatırım yapılırsa ardı sıra yatırımcıların geleceğini tahmin ediyorum. Bir kıvılcım yakmak yeterli olacaktır.”,

‘PAMUKKALE KÖYÜ’ PROJESİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLA!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.