enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Pamukkale’nin Kapadokya’dan Eksiği Kalmayacak!

Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD)  Pamukkale’de ziyaretçi sayısının artırılması için alternatif yollar aramaya devam ediyor. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, balon uçuşlarının yaygınlaştırılması amacıyla aldığı kararda 10 kent içinde Denizli’yi dahil etmesini değerlendirdi. 

Pamukkale’nin Kapadokya’dan Eksiği Kalmayacak!
28.09.2018
A+
A-

DENTUROD, Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale’de bu sezon yaşanan turistik rağbeti daha üst seviyeye çıkmak için yeni adımlar atmayı sürdürüyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Kapadokya’nın yanı sıra Türkiye’de 9 kentte daha sıcak hava balonu taşımacılığı yapılabilmesini öngören çalışmasını tamamladı. Sıcak hava balon taşımacılığının Denizli-Pamukkale, Burdur-Bucak, Adana-Kozan, Bitlis-Ahlat, Ankara-Polatlı, Afyonkarahisar-İhsaniye, Eskişehir-Seyitgazi, Samsun-Bafra, Aksaray-Ihlara’da da yapılabileceği tespit edildi.

Gerçekleştirilen bu çalışamalar sonucunda yapılan tespitlerin çok yerinde olduğunu ifade eden DENTUROD Başkanı Şen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün verdiği bu kadar ile birlikte Pamukkale’de balon uçuşlarının bundan sonra daha güvenli bir şekilde yapılabileceğini ifade etti.

EN ÇOK RAĞBET GÖREN PAMUKKALE OLACAK

Kapadokya’nın görsel manzaralarını turistlerin sıcak balon taşımacılığı ile daha etkileyici bulduğunu ve bu nedenle rağbetin arttığını belirten Şen, Pamukkale’de bu taşımacılığın uygulanması ile en çok rağbet görecek yerin Pamukkale olacağını söyledi. Güvenli uçuşların Pamukkale’de temin edileceğini söyleyen Şen, “Özellikle uzak doğudan gelen misafirlerimizin hava koşullarından dolayı Kapadokya’da yapamadığı uçuşları Denizli bölgesinde yapma fırsatları da olacak. Kapadokya bölgesinde günde 2 defa uçuş yapılabiliyor. Bölgemizde ise günde 4 defa uçuş yapılabilme imkanı var. Bu da Pamukkale bölgesini daha cazip kılacak. Bölge ekonomisine ciddi miktarda katkı yapacağını düşünüyoruz balon turlarının. Balon turlarının başlaması ile birlikte alternatif turizm potansiyeli de hareketlenecek. Bölgemizde yamaç paraşütü ile birlikte balon turlarının yapılması bölgenin ziyaretçi sayısının artmasına sebep olacak. Bölgemize şuan da gelen 2 milyon 200 bin ziyaretçi sayısının balon turlarının etkisi ile 3 milyon rakamlarına ulaşabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA Egeyön Haber Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.