enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Açık
27°C

Pandemide esnaf çareyi kredide buldu

Pandemide esnaf çareyi kredide buldu
03.11.2020
A+
A-

Koronavirüs salgınından dolayı esnafın çok zor durumda kalarak kredilere başvurduğunu söyleyen Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Çelikkol, 5 bin 501 esnafa pandemi döneminde verilen 25 bin liralık krediden, 2 bin 772 esnafın ise normal kredi kullandığını söyledi. Rakamlar hakkında da açıklama yapan Başkan Çelikkol, “Toplamda 8 bin 273 esnafımıza, 409 milyon lira kredi verdik” dedi. 25 bin liralık kredilerin geri ödemesinin yeni başladığını belirten Çelikkol, “Şimdilik bir sıkıntı yok ama bundan sonraki süreç için endişeliyiz. Esnafımız kredileri ödemekte zorluk çekebilir” diye konuştu.

Küçük esnafın oldukça zor durumda olduğunu söyleyen Çelikkol, “Birçok esnafın dükkanı kapatıldı ama kiraları devam etti. Şimdi de insanlar salgından korktuğu için tıraş olmak için berbere, yemek yemek için lokantaya, alışveriş yapmak için dükkanlara gitmiyor. Vatandaş 1 lira 50 kuruşa çay, 2 lira 50 kuruşa kahve içmiyor kahveye oturup. Çünkü onu ödeyebilecek bir durumu bile yok. Bu süreç böyle devam ederse küçük esnaf yok olur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.