enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2659
EURO
34,7951
ALTIN
2.422,83
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C

PAÜ Hastanesinde Organ Nakli Haftası Etkinliği Başladı

PAÜ Hastanesi Poliklinik girişinde açılan standla birlikte Organ Nakli Haftası Etkinliği başlatıldı.

PAÜ Hastanesinde Organ Nakli Haftası Etkinliği Başladı
04.11.2022
A+
A-

03-09 Kasım tarihleri ülkemizde Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Tedavisi mümkün olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine, canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın konularak hastanın tedavi edilmesine organ nakli denilmektedir. Ülkemizde organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Birçok kişinin kendisi ya da yakını, sevdiği, eşi, çocuğu, anne-babası uzayan organ nakli bekleme listesinde “hayat” bekliyor ve  bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark edebilmektedir.

PAÜ Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Özban “Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına yardım etmek bizim elimizde. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise “Unutmayalım ki destek olmak ta yaşamak kadar güzel bir duygudur.18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir” diyerek herkesi organ bağışına davet etti.

Organ bağışında bulunmak isteyen herkes iki gün açık kalacak olan standımıza veya Hastanemiz Organ Bağış Birimine başvuruda bulunabileceklerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.