enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Ramazan Ayında Tok Tutan ve Bağışıklığı Koruyan Besinler

Ramazan Ayında Tok Tutan ve Bağışıklığı Koruyan Besinler
29.04.2020
A+
A-

Sağlıklı ve dengeli beslenme için alınacak gıdaların başında da hepimizin çokca sevdiği kuruyemiş ve kuru meyveler geliyor. Kuruyemiş ve kuru meyveler vücudunuzun hem bağışıklık sistemini destekler hem de uzun süre tokluk hissi verir. Buna ek olarak da ayrıca vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineral ihtiyacını karşılarlar.

Koronavirüs nedeniyle sevdiklerimizden uzak bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Bu zamanda sosyal mesafemizi korumaya ve bağışıklık sistemimizi mümkün olduğunca desteklememiz önemli. Havaların ısınmasıyla uzun süren oruç saatleri dengeli beslenme gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Kuruyemiş ve kuru meyveler bu dönemde vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlarken vitamin ve mineral ihtiyacını da karşılamaya yardımcı oluyor. Yemekten sonra tüketeceğiniz kuruyemiş ve kuru meyveler aynı zamanda hazımsızlık sorunlarınızı da ortadan kaldırıyor. Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için kuruyemiş ve kuru meyve tüketilmesi uzmanlar tarafından da tavsiye edilen besinler arasında yer alıyor.

Ramazan Ayında En Çok Bunları Tüketin

Ramazan Ayının Vazgeçilmezi Hurma

Ramazan denilince ilk akla gelen besinlerden olan hurma, sofraların baş köşesinde yerini alıyor. Genellikle iftar sofralarıyla özdeşleşen hurma, içerdiği yüksek lif, potasyum, demir, folik asit, kalsiyumun yanı sıra birçok vitamin ve mineralle de vücudun ihtiyaçlarını karşılıyor. İftarda oruç açarken veya sahurda tüketerek halsizlik ve sindirim problemlerinin önüne geçebilirsiniz.

Yüksek lif kaynağı: Kayısı!

Kuru Kayısı, hem lif hem de içerdiği vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengin… Uzun süre aç kalınan Ramazan ayında tüketildiğinde sıvı ve mineral kayıplarını tolere ediyor. Posa oranı yüksek bir besin olan kuru kayısı, doğal yolla sağladığı meyve şekeri sayesinde hem vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor hem de sindirim sistemini destekliyor.

Sağlığı tatlıya bağlayan lezzet: Ceviz İçi & Gül Kurusu!

İçerdiği vitamin ve minerallerle değişen beslenme düzenine karşı vücudu desteklerken diğer yandan uzun saatler boyunca açlığa karşı da vücut direncini artırıyor. Omega-3 zengini ceviz, beyin ve sinir sisteminin çalışmasını olumlu yönde etkilerken zihinsel aktiviteleri destekliyor. Yüksek lif ve demir kaynağı olan gün kurusu ise sindirim sistemini düzenlerken vücudun tatlı ihtiyacını içerdiği doğal meyve şekeriyle en sağlıklı yoldan karşılıyor.

İftar sonrası keyifli sohbetlerin eşlikçisi: Çekirdek ve Kuruyemiş!

Çekirdek ve kuruyemiş çeşitleri, vücuda sağladığı yararın yanı sıra tatlı sohbetlerin vazgeçilmezi ve birleştirici gücü olarak öne çıkıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.