enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Ramazanda Spor ve Beslenme Önerileri

Ramazanda Spor ve Beslenme Önerileri
09.05.2020
A+
A-

Beslenme alışkanlıklarınnın değişmesi ve spor için yeterli kalorinin alınamayacağı için Ramazan ayında spor yapmak doğru mu? Pilates eğitmeni Ayşen Gökçimen evde kaldığımız bu günlerde bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının da önüne geçerek oruç tutmanın mümkün olacağını dile getirdi. İşte LEXA Pilates Reformer Studio pilates eğitmeni Ayşen Gökçimen’den Ramazan ayında spor önerileri:

Ramazan ayında oruç tutarken düzenli olarak yapılan ya da yeni başlayanların spor alışkanlığını devam ettirmek için bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Spor yaparken kaybedilen sıvı ve enerjiyi karşılamak, doğru besinler seçmek Ramazan ayında oruç tutarken oldukça önemli. Lexa Pilates Reformer Studio kurucusu Ayşen Gökçimen konuyla ilgili olarak “Ramazan ayında tüm gün aç kalarak, spor yapmak sağlığınız için oldukça zararlı. Ancak Ramazan ayı boyunca spor yapmayı bırakmak şu ana kadar verdiğiniz emeklerin kaybolmasına neden olabilir. Bunun yanında Ramazan ayı sonunda yeniden spora başlamak zor olacağı için hafif şekilde de olsa spor yapmaya devam edilebilir. Ancak bunu yaparken her zamankinden daha dikkatli olmalısınız.” diyor.

Ayşen Gökçimen’den Ramazan Ayında Spor Yapmak İsteyenler için Öneriler

İftarda Enerji Verecek, Kan Şekerini Düzenleyecek Besinler Seçmelisiniz

Doğru ve yeterli beslenme ile Ramazan ayında oruç tutmak vücudun toksinlerden arınmasına da yardımcı olur. Bu nedenle Ramazan ayında spor yaparak sağlığınızı da korumak için kendinize beslenme programı oluşturmalısınız. Beslenme programınızda özellikle iftarda tüketeceğiniz besinlerin enerji verici ve kan şekeri düzenleyici besinler olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanında ayrıca sıvı ihtiyacını karşılayacak besinler de eklemelisiniz.

Sağlıklı Pişirme Yöntemlerini Tercih Edin

Özellikle iftarda tüketeceğiniz ana yemeklerin pişirilme yöntemi çok önemlidir. Ramazan ayı boyunca ızgara, fırınlama ya da haşlama yöntemiyle yapılan yemekleri tercih etmeli ve gün boyu aç kalan midenizi yormamaya özen göstermelisiniz.

Midenizin Dengesini Siz Korumalısınız

Tüm gün aç kalıp, iftarda çok yemek midenin dengesini ciddi derecede etkileyecektir. Bu duruma dikkat edilmediğinde sağlıklı insanlar bile zaman zaman sindirim zorlukları, mide ve bağırsaklarda aşırı gaz, ani tansiyon yükselmesi ve benzeri rahatsızlıklar yaşayabilirler. Bu nedenle midenize yapacağınız en büyük iyilik yediklerinizi olduğunca fazla çiğnemek ve yemeğinizi yavaş yemek olacaktır. Bu davranış ile hem mideniz rahatlayacak hem de sağlık açısından daha zinde hissedeceksiniz.

Kondisyonunuzu Kaybetmeyin

Ramazan öncesi düzenli egzersiz yapan kişiler Ramazan süresince egzersiz yapmayı bıraktıklarında, fiziki görünümlerinde ve kondisyonlarında olumsuz etkiler göreceklerdir. Bu etkileri en aza indirmek için evde kaldığımız ve oruçlu olduğumuz zaman diliminde hafif de olsa egzersizler yapmaya devam etmeli ve kondisyonunuzu korumalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.