enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Rotaryenler, Denizli’de Hizmetleriyle Hayatları Değiştirecekler’

Rotaryenler,  Denizli’de Hizmetleriyle Hayatları Değiştirecekler’
07.10.2021
A+
A-

Rotary 2440. Bölge;  Kuzey’de Bursa’dan başlayarak , Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla illerini içine alan hizmet bölgesinde toplumsal hizmet üreten  projelerini yürütürken , Denizli’deki Rotary faaliyetlerini tanıtmak üzere Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlendiler.

Basın toplantısında konuşan Denizli’de bulunan Rotary Kulüplerinin Başkanları da özetle yeni dönemde Denizli ve çevresine yönelik hizmet hedeflerinden  bahsettiler.

Denizli Rotary Kulübü Başkanı Sidar Anıl ÖZALP ise konuşmasında; ‘Yaz aylarında tüm Türkiye’nin içini yakan yangın felaketlerinde, kulübümüzce organize edilen yardım kampanyasında toplanan  malzemeleri, Milas’ta bulunan yardım toplama merkezine teslim ettik. Denizli Rotary Kulübü olarak S.S. Bozkurt Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Toplum Birliği protokolümüzü imzalayarak hayata geçirdik. Toplum Birliğimiz S.S. Bozkurt Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bozkurt Belediye Başkanı Sn. Birsen Çelik’in katkılarıyla kurulmuş olup; Bozkurt’lu kadınların iş ve sosyal hayatlarında ufuklarını açarak onlara yeni fırsatlar yaratmaktadır. Kulübümüz bu projeyle kadın istihdamının arttırılmasına, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve gerçek gıdaya dikkat çekme gibi konularda  çalışmalar yapmayı hedeflemektedir. Doğa ve Çevre Vakfı–DOÇEV ile ‘DOÇEV-Denizli Rotary Kulübü Yaşam Ormanı’’nın protokolünü imzaladık. Bu protokol kapsamında DOÇEV-Denizli Rotary Kulübü Yaşam Ormanı, Cankurtaran bölgesinde kurulacak olup 2.000 adet fidandan oluşacaktır. Ayrıca geçtiğimiz Kurban Bayramında Acıpayam İlçemizde ihtiyaç sahibi 40 çocuğa bayram kıyafeti desteklerimizi ilettik. Denizli Rotary Kulübü olarak yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer Rotary Kulüpleri ile iş birliklerini önemsiyoruz. Bu iş birlikleri kapsamında çevre, iklim değişikliği, küresel ısınma, toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumsal çeşitlilik konularında Denizlimiz ve çevresinde projelerimizi hayata geçireceğiz.’ dedi.

Delikliçınar Rotary Kulübü Başkanı Volkan UÇAK; ‘2021-2022 döneminde Denizli Fenerbahçeliler Platformu ile 2020-21 döneminde başlatılan Çardak Hayriye Köyü ormanlık alanında 1907 adet fidan dikimi tamamlanacak, yöre çiftçilerinin daha sağlıklı ürünler üretebilmesi ve iyi tarım uygulamaları konusunda eğitim programlarını düzenleneceğiz, lise öğrencileri için seçmeyi düşündükleri meslekler hakkında ilgili meslek dalında uzman kişilerle Meslek/Kariyer Günlerinde buluşmalarını sağlayacağız, finansal okur-yazarlık alanında eğitimler düzenleneceğiz. Ayrıca, günümüzde çok sık karşılaştığımız bireyler ve çiftler arasında yaşanan iletişim sorunları ve akran zorbalığı konusunda belediyelerle iş birliği yaparak farkındalık çalışmaları yürüteceğiz ve sürdürülebilir çevre için toplumun daha bilinçli olmasına yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz.’ dedi.

Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı  ise konuşmasında; Pamukkale Rotary Kulübü olarak 26 Eylül 2021 tarihinde Temiz Nehirler gününde Büyük Menderesteki kirliliğe dikkat çekmek için bir panel düzenledik. Çevre kirliliğine, kuraklığa dikkat çekmek ve çözüm yolları için etkinliklerimize devam edeceğiz. Hizmetlerimiz ile daha çok hayatları değiştirebilmek için öncelikle kulüp üye sayımızı arttırmayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda özellikle kadın üye  kazanmak için çalışmalara devam ediyoruz.Toplum birliği projelerini önemsiyor ve ihtiyacı olan köy okullarına hijyen konularında destek olmak için çalışmalar yürütüyoruz”.dedi.

Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Nedim ATİLLA:‘Dünya’da 200’den fazla  ülkede ,  1.2 Milyon üyesi ile 117 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olarak Rotary;  67 yıldır Türkiye’de  247 kulübü ve  6.182 üyesi ile ‘kendinden önce hizmet’  anlayışı ile en acil insani ihtiyaçlara  eğilerek , sorunların çözümünde hizmet etmek üzere projeler üretmeye devam ediyor.

İzmir’de  tam 60 yıldır toplumsal sorunların çözümüne yönelik hizmet üretmek üzere çalışmalarını yürüten, bugün 67 kulüp ve 1.600’den fazla üyesi ile  Rotary 2440 Bölge; bu yaz yaşadığımız yangılar,   süregelen salgın ve deprem başta olmak üzere yaşanan bu sıkıntılı süreçte, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için pek çok faaliyet gerçekleştirmiştir. Yangın bölgelerindeki çalışmalarımız bölge halkının yaralarını sarmak üzere hızla devam etmektedir.

Diğer taraftan, üç ayrı Üniversite Hastanesine sağlanan solunum cihazlarının teslim edilmesi, 30 Ekim İzmir Depremi’nin hemen  ardından oluşturulan Rotary Yaşam Alanın’da 17 gün boyunca 170 depremzedenin barınma vb ihtiyaçlarının karşılanması, Denizli’de oluşturma çabalarımızın devam ettiği biri atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir ile sağlanmak üzere iki Rotary Ormanı dışında, 100.000 fidanı hedeflediğimiz Rotary Barış Ormanı projesi kapsamında yaklaşık 50.000 fidanın dikilmesi, eğitime desteği önceliklerinden  sayan Rotary anlayışı ile özellikle  eğitimde ihtiyaçların karşılanması konusunda pek çok çalışmanın yürütülmesi, geliri bu dönemde çalışamayan sanatçılara aktarılmak üzere açılan sanal sergiler, çevre sorunlarına dikkat çeken pek çok eğitici ve farkındalık yaratacak çevre etkinlikleri bu faaliyetlere birkaç örnek olarak verilebilir. dedi.

Rotary’nin; kolektif  çalışma bilincine sahip, toplum yararına üretilen hizmetlerde  devamlılığı esas aldığını belirten  2440. Bölge  Federasyon Başkanı Nedim ATİLLA, yeni döneme ilişkin  öncelikli  konular hakkında ise şunları söyledi:

‘Rotary’nin  öncelikli 7 odak alanı olan; Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü- Temiz Su ve Hijyen- Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi- Anne ve Çocuk Sağlığı- Temel Eğitim ve Okuryazarlık- Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma ile Çevre ve  Sürdürülebilir Dünya’dır.

Bu dönemde bu öncelikli alanlarla ilgili önemli çabalarımız devam ederken bunlara ek olarak çok önemli bulduğumuz alanlarda da yeni ekipler oluşturduk ve  çalışmalara başladık. Bu dönemde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Gerçek Gıda konularında önemli projeler ve toplum yararına hizmetler üretmeye başladık.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde, toplumda kadınların daha özgür, daha önde bireyler olması ve kız çocuklarının eğitimi konusu başta olmak üzere çalışmalar yapmaktayız.

Toplum sağlığını ve yaşamını etkileyen en önemli konuların başında yer alan  gerçek gıda yani temiz ve sağlıklı topraklarda genetiği değiştirilmiş organizmalar olmadan doğal yöntemlerle üretilmiş ve işlenmiş gıdalar üzerine projeler üretmek hedefindeyiz. Gerçek Gıda konusunda düzenli olarak farkındalık seminerleri düzenlemek, ana çalışma alanı tarım olan bir kulüp kurmak (Naturel Rotary Kulübü) bu konuda ilk yaptıklarımız.

Çevre ve Sürdürülebilir Dünya, zaten odak noktalarımızdan biri. Ayrıca Organ Bağışı konusunu da çok önemsiyoruz.

Elbette ki tüm bu projeleri, Rotary bünyesindeki ve  çok önemsediğimiz gençlerimizin yüksek enerjilerinin desteği ile gerçekleştireceğiz.

 Biz Rotary olarak iyi şeyler yapmak, insanlığa faydalı olmak üzere bir araya gelmiş gönüllüleriz.  Bu projeleri;  ilgili kurumlar, yerel yönetimler ve diğer sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirmek ve güç birliği oluşturmaktan da memnuniyet duyarız.İşte bu noktada kendimizi, hizmetlerimizi ve projelerimizi kamuoyuna daha iyi anlatabilmek  ve Hizmetlerle Hayatları Değiştirebilmek için siz değerli basın mensuplarının desteği ve işbirliği de bizler için çok önemli.’dedi

Rotary Denizli Kulüp Başkanlarının  2021-2022 yılı  projelerini  sunmalarının ardından basın toplantı sona erdi.       

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.